2023-04-13
鸡 沾面 $168鸡白汤非常浓郁,入口好顺滑,而且饮完唔会颈渴!沾面配上嫩滑叉烧同炸牛蒡,沾面面质粗身有嚼劲,而且好挂汤😋海鲜•鸡拉面 $148海鲜鸡汤好惊喜,汤底系加虾干鱼干落鸡白汤到熬制,有海鲜嘅鲜味之余,又唔会死咸❤️ 拉面软硬度适中,有口感;鸡叉烧嫩滑唔会干柴,炸牛蒡份量比沾面多,味道正常。座银炸鸡 $58炸鸡肉质嫩滑,但炸粉偏硬,唔够酥脆,可以唔食🥲〰️〰️〰️〰️〰之前睇网上介绍嘅3间鸡白汤拉面店,终于食到嚟最后呢间啦~ 餐厅食物质素高,招牌鸡白汤果然冇令人失望,海鲜鸡汤更令人印象深刻,汤底有虾味贝味,但唔会有海鲜唔新鲜嘅腥臭味,好有惊喜❤️ 不过食物价钱偏高,食一碗拉面平均都要$150以上,性价比唔高。中环店系长期人龙店,所以今次拣咗嚟跑马地店,我哋星期六13:50到餐厅,唔需要等位,悭返唔少时间👍🏻综合食物质素、价钱、等候时间、环境等,3间主打鸡白汤嘅拉面店,如果要回访,我会拣鸟华亭,好味之余,又唔洗排队,正!😗😙〰️〰️〰️〰️〰️食物: 4.5/5性价比: 3/5 环境: 4/5服务: 4/5Revisit: Yes
鸡 沾面 $168
海鲜•鸡拉面 $148
座银 炸鸡 $58
炸鸡肉质嫩滑,但炸粉偏硬,唔够酥脆,可以唔食🥲
〰️〰️〰️〰️〰
之前睇网上介绍嘅3间鸡白汤拉面店,终于食到嚟最后呢间啦~
〰️〰️〰️〰️〰️
食物: 4.5/5