𝐌𝐢𝐲𝐚𝐳𝐚𝐤𝐢 𝐊𝐮𝐦𝐪𝐮𝐚𝐭 𝐓𝐞𝐚 𝐒𝐭𝐚𝐧𝐝 𝐒𝐞𝐥𝐞𝐜𝐭𝐢𝐨𝐧 𝐒𝐞𝐭 𝐀𝐟𝐭𝐞𝐫𝐧𝐨𝐨𝐧 𝐓𝐞𝐚 $𝟔𝟏𝟖 𝐟𝐨𝐫 𝐃𝐮𝐞𝐭𝐭𝐨𝐒𝐚𝐯𝐨𝐮𝐫𝐲𝘛𝘳𝘶𝘧𝘧𝘭𝘦 𝘉𝘳𝘪𝘦 𝘢𝘯𝘥 𝘞𝘢𝘭𝘯𝘶𝘵 𝘗𝘶𝘧𝘧 𝘸𝘪𝘵𝘩 𝘒𝘶𝘮𝘲𝘶𝘢𝘵-𝘏𝘰𝘯𝘦𝘺 𝘑𝘢𝘮 松露布里芝士蜜糖合桃泡芙Puff整得细细旧 啱啱好一啖可以食哂非常贴心 食落puff都几酥脆 而且个cheese都有好浓既松露味 入口好软滑加埋蜜糖既微甜 感觉唔错仍唔算太腻🤣𝘍𝘰𝘪𝘦 𝘎𝘳𝘢𝘴 𝘢𝘯𝘥 𝘒𝘶𝘮𝘲𝘶𝘢𝘵-𝘠𝘶𝘻𝘶 𝘑𝘦𝘭𝘭𝘺 𝘔𝘪𝘭𝘭𝘦 𝘍𝘦𝘶𝘪𝘭𝘭𝘦 鸭肝金桔柚子啫喱拿破仑呢个拿破仑一定系最最最好食个旧!个皮整得好脆好有牛油香而且鸭肝既味道好rich 加咗柚子既啫喱食落更有淡淡既香气 感觉更加fresh🥰𝘉𝘦𝘺𝘰𝘯𝘯𝘦 𝘏𝘢𝘮 𝘢𝘯𝘥 𝘗𝘪𝘤𝘬𝘭𝘦𝘥 𝘒𝘶𝘮𝘲𝘶𝘢𝘵 𝘸𝘪𝘵𝘩 𝘙𝘺𝘦 𝘉𝘳𝘦𝘢𝘥 法国风干火腿黑麦面包三文治配腌金桔外型整得好似macaron 但佢系一个松软既黑麦面包夹住块ham 非常精致 第一啖有ham既咸香但配埋沙律菜令整体味道好合适 唔会过咸😆𝘉𝘢𝘭𝘪𝘬 𝘚𝘢𝘭𝘮𝘰𝘯 𝘛𝘢𝘳𝘵𝘢𝘳𝘦 𝘸𝘪𝘵𝘩

𝐒𝐚𝐯𝐨𝐮𝐫𝐲

𝘉𝘢𝘭𝘪𝘬 𝘚𝘢𝘭𝘮𝘰𝘯 𝘛𝘢𝘳𝘵𝘢𝘳𝘦 𝘸𝘪𝘵𝘩 𝘒𝘶𝘮𝘲𝘶𝘢𝘵 𝘡𝘦𝘴𝘵 特级烟三文鱼他他配金桔皮
又系一口size既挞 挞皮厚度适中 加上比较清新既金桔皮配重味既烟三文鱼 成个口感好有层次 唔错😌

𝐒𝐰𝐞𝐞𝐭
𝘒𝘶𝘮𝘲𝘶𝘢𝘵 𝘗𝘢𝘳𝘧𝘢𝘪𝘵 𝘔𝘰𝘯𝘢𝘬𝘢 金桔日式泡芙夹饼
呢个一黎到个staff就会提客人要快啲食 因为入面系金桔雪糕 个夹饼唔知系咪一冻一热食落好淋 反而个金桔雪糕好有惊喜 微酸带甜好清新 劲正🤩

𝘝𝘢𝘯𝘪𝘭𝘭𝘢 𝘔𝘪𝘭𝘬 𝘚𝘰𝘧𝘵 𝘈𝘨𝘢𝘳 𝘑𝘦𝘭𝘭𝘺, 𝘔𝘪𝘺𝘢𝘻𝘢𝘬𝘪 𝘒𝘶𝘮𝘲𝘶𝘢𝘵 𝘊𝘰𝘮𝘱𝘰𝘵𝘦 云呢拿牛奶寒天配金桔
呢个即系牛奶布丁 个卖相好精致 食落好软滑同重奶香味 加上金桔酱令人更加开胃 两下子就食完个布丁kekeke😋

𝘏𝘰𝘫𝘪𝘤𝘩𝘢 𝘢𝘯𝘥 𝘒𝘶𝘮𝘲𝘶𝘢𝘵 𝘚𝘸𝘪𝘴𝘴 𝘙𝘰𝘭𝘭 培茶金桔瑞士卷
外层用橙色既朱古力包住 个人认为冇咗层朱古力皮会更好 食落太甜抢咗个培茶味 虽然我整走咗个朱古力皮食 但茶味都系好淡 口感方面食落都算湿润 唔会太干 中规中矩🥲

𝘚𝘦𝘢 𝘚𝘢𝘭𝘵 𝘔𝘪𝘭𝘬 𝘊𝘩𝘰𝘤𝘰𝘭𝘢𝘵𝘦 𝘒𝘶𝘮𝘲𝘶𝘢𝘵 𝘊𝘰𝘯𝘧𝘪𝘵 𝘛𝘳𝘪𝘧𝘭𝘦 海盐朱古力金桔忌廉蛋糕
食落金桔味好出 所以味道偏酸 虽然好饱但食落都觉得唔错 唔会太腻 而海盐朱古力既味比较淡 整体好香金桔味 适合唔钟意甜食既朋友🤤

𝘚𝘪𝘨𝘯𝘢𝘵𝘶𝘳𝘦 𝘚𝘤𝘰𝘯𝘦𝘴 𝘍𝘰𝘶𝘳 𝘚𝘦𝘢𝘴𝘰𝘯𝘴 𝘏𝘰𝘯𝘨 𝘒𝘰𝘯𝘨 𝘚𝘪𝘨𝘯𝘢𝘵𝘶𝘳𝘦 𝘚𝘤𝘰𝘯𝘦 𝘸𝘪𝘵𝘩 𝘋𝘦𝘷𝘰𝘯𝘴𝘩𝘪𝘳𝘦 𝘊𝘭𝘰𝘵𝘵𝘦𝘥 𝘊𝘳𝘦𝘢𝘮, 𝘏𝘰𝘮𝘦𝘮𝘢𝘥𝘦 𝘑𝘢𝘮 𝘢𝘯𝘥 𝘒𝘶𝘮𝘲𝘶𝘢𝘵 𝘑𝘢𝘮 四季特色松饼配传统英式忌廉,自家制果酱及金桔果酱
四季啲scone好似特别大个 食完一个已经饱到食唔落第二个了 而且焗得外脆内软 轻易就将佢一分为二 而且就咁食唔加jam都够湿润 难怪个scone咁出名 真系几出色的 最特别系个金桔果酱 食落好香好fresh得黎又有啲甜味 同个scone食都好夹🥳

𝐃𝐫𝐢𝐧𝐤

𝘎𝘳𝘦𝘦𝘯
份量都几多 而且可以refill 绿茶胜在比较清淡 其余都冇特别🤔

𝘊𝘪𝘯𝘯𝘢𝘮𝘰𝘯 & 𝘈𝘱𝘱𝘭𝘦
呢个系季节限定 要加少少钱到 (唔系好记得确实价钱) 饮落好香肉桂味 非常适合冬天饮 而且苹果同肉桂系perfect match😻 仲有淡淡苹果味 不过呢款茶带甜 食完咁多野再饮会有少少滞😛
———————————————————————
The Lounge (中环)
中环金融街8号香港四季酒店大堂
Savoury