2020-01-23
《小食大集合》葵广出名多小食,啱扫街,三楼top世界开左间新既小食店,专卖台式小食,系葵广当中算系比较特别,唔会同人撞。舖头招牌系刈包,一直唔知个字点读,听店员读挂包,下次叫唔洗怕读错了。先叫左麻辣鸡同古早味腩肉刈包各一个,刈包外型有啲似白馒头,但就包住各种唔同既饀,感觉上好味好多,无咁单调。古早腩肉系朋友叫既,试食左一啖,腩肉经卤水腌过,好入味,而且肉嫩唔会好孩,有啲惊喜;我叫既系麻辣鸡,麻辣鸡系一粒粒而唔系一块大鸡扒,食既时候唔洗担心咬唔断,鸡肉经过香浓既酱料腌制,好惹味,而且真系会麻,食到我不断分泌口水,正!贪心既我地除左刈包之外,仲有叫综合5号同薯花7号,包括有盐酥鸡+地瓜球,同埋薯花+带子。呢几样炸物都做得好出色,炸得干身脆口,同埋好有台味!特别推介地瓜球同薯花,地瓜球外皮软糯,内里仲有甜滋滋既香芋泥,热辣辣𠮶时食真系超正!而薯花亦都系好特别既小食,将薯泥整成扭纹咁拎去炸,外脆内滑,加埋一啲都唔孤寒既黑松露酱,系完美既配搭呀☺食完咁多,已经饱到上心口了,要行下先可以再扫街haha
食完咁多,已经饱到上心口了,要行下先可以再扫街haha