2025-02-04
💖 Le Menu (湾仔)✨湾仔告士打道72号六国酒店1楼〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️我已经好耐冇食tea啦,今日特登出嚟食tea系因为见到六国酒店呢一个下午茶好吸引❣️我正正就系比呢一个山葵芝士蛋糕吸引咗🥰。记得我之前喺东京都食过Wasabi雪糕,觉得好好味😆,有少少挂住𠮶阵味所以就嚟试吓呢个芝士蛋糕系咪都咁好食🤭,果然冇令我失望。-鸭肝•松露酱•黑鱼子下午茶🫖 $488/2👇🏻咸点🥐香煎鸭肝配黑醋酱薄多士 🦢: 外脆内嫩,鸭肝嘅鲜味配上黑醋酱,令人一口接一口😏。薄多士嘅香脆口感恰到好处,真系一个完美嘅搭配‼️黑松露酱布里芝士小饼干🧀: 饼干酥脆,布里芝士嘅香浓搭配黑松露酱😆,层次感十足。香煎带子伴黑鱼子🌮: 带子新鲜、肉质弹牙,黑鱼子嘅咸香为菜式增添咗一份奢华感😚,口感上亦有一种奇妙嘅对比🆚西班牙蒜片虾 🦐:虾仁超大粒,蒜香四溢,每一口都令人垂涎欲滴🤤。👇🏻甜点🍬山葵芝士蛋糕🍰:果然冇令我失望呀呢个芝士蛋糕,第一啖食落去已经好香山葵味,但系又唔会话觉得辣🤩喺香港真系好少有机会食到用Wasabi制作嘅美食😳鲜果挞🥙: 鲜果挞色彩缤纷,水果新鲜又多汁,挞皮松脆,食落去甜而不腻🤩蜜桃
💖 Le Menu (湾仔)
✨湾仔告士打道72号六国酒店1楼
-鸭肝•松露酱•黑鱼子下午茶🫖 $488/2
👇🏻咸点🥐
👇🏻甜点🍬
蜜桃拿破仑🫔: 蜜桃拿破仑层次分明🤫,蜜桃嘅清甜配上松脆嘅千层皮🍑,食落去令人心情愉悦。
马卡龙🐲:两粒唔同口味嘅马卡龙🫶🏻
芒果慕丝蛋糕 🥭: 慕丝细腻,芒果味浓郁,入口即化😎
英式朱古力松饼🍫:松饼软绵,朱古力酱流心🥰,真系对于朱古力迷来讲,无法抗拒!
想继续睇我分享唔同嘅嘢就𝓯𝓸𝓵𝓵𝓸𝔀 𝓶𝓮 @gladysmamalife
如果大家有其他餐厅推介可以𝒟𝒾𝓇𝑒𝒸𝓉 𝓂𝑒𝓈𝓈𝒶𝑔𝑒📩