2019-10-07 163 浏览
过江龙梳乎厘Pancake嘅专门店越开越多 但价钱同条人龙往往令我却步去到葵广梗系唔好错过机会独食番份平民版先啦🤓喱间舖头非常懂港人们嘅心 抺茶呀流心呀咸蛋黄呀唛都有 每次嚟都总会有新惊喜最重要系咩呀?够平!即叫即整!🍴原味梳乎厘班戟 配 蜜糖 HKD$28要试一样嘢好唔好食 一定系试原味等咗15mins终于到手 闻落就系蛋糕新鲜出炉嘅味道切开一睇 好似overcook咗啲 食落口得极轻微蛋糕未熟透嘅感觉🤔虽然无日本个啲咁动L 但用嚟过口瘾的话 CP值算几高👍🏻推荐度:7/10 .🍴伯爵茶梳乎厘班戟 配 蜜糖 HKD$35望到有我最爱嘅伯爵茶 零犹豫即叫!到手时望到个pancake个面...有啲㶶 好彩表面满布茶叶碎 闻落都好香茶味补救番急不及待大大啖放入口🤤由于pancake入面有好多茶叶嘅关系 令到个伯爵茶味几出 但一粒粒嘅茶叶系口感上就有啲扣分喇 似乎令梳乎厘好smooth嘅感觉无咗 嗯~不过蛋同伯爵茶味两样都有 唔会话一样遮咗人哋 唔错唔错比原味更推荐!推荐度:8/10
去到葵广梗系唔好错过机会独食番份平民版先啦🤓
最重要系咩呀?够平!即叫即整!

🍴原味梳乎厘班戟 配 蜜糖 HKD$28
要试一样嘢好唔好食 一定系试原味
等咗15mins终于到手 闻落就系蛋糕新鲜出炉嘅味道
虽然无日本个啲咁动L 但用嚟过口瘾的话 CP值算几高👍🏻
原味梳乎厘班戟 配 蜜糖

推荐度:7/10 .

🍴伯爵茶梳乎厘班戟 配 蜜糖 HKD$35
望到有我最爱嘅伯爵茶 零犹豫即叫!
急不及待大大啖放入口🤤
嗯~不过蛋同伯爵茶味两样都有 唔会话一样遮咗人哋 唔错唔错