2022-10-14 43 浏览
又到大闸蟹季节,今次唔食清蒸,改食花雕熟醉蟹,好有新鲜感。今次启德分店呢间明显多啲菜式,午巿套餐都有啲唔同。🔆花雕熟醉蟹($8️⃣8️⃣)我觉得呢款好啱𩠌饭食!佢只蟹酒味唔算好浓,啱啱好,啲蟹黄索晒味,味道好浓郁,超正🥹,不过可惜今次得公,冇母,希望下次有母啦!🔆酸菜鱼配宽粉($9️⃣6️⃣)其实我觉得可以唔使配饭,有宽粉已经够啦🤣,佢真系超大碗,鱼肉俾得好慷慨。之前其他分店午巿都冇宽粉🥹,呢间有好开心。🔆田鸡麻辣香锅($6️⃣8️⃣)又系超大碗,入面有田鸡、薯仔、莲藕等等配料。炒得好入味,仲可以㨂少油少盐,冇咁重口味。平时叫特饮系$28一杯,午巿套餐就加$8有一杯,超抵!最推荐大家叫桂花冰酿😍,桂花味好香,仲有啲糯米碎,好有口感,仲要系几健康既饮品😁,一个人都可以饮晒成枝。

🔆花雕熟醉蟹($8️⃣8️⃣)

🔆酸菜鱼配宽粉($9️⃣6️⃣)

🔆田鸡麻辣香锅($6️⃣8️⃣)