2022-01-29
平时多数去Cafe食西式Brunch,今次就试下日系清新风,食物卖相吸引又好食🤤#小胖游油麻地🐠 —————————————————🔹龙虾汤配牛油果大虾稻庭乌冬 $128🌟几乎每枱都会嗌!🫖小茶壶装著龙虾汤完全系为打卡而设📸(同时都可以保暖🔥),龙虾汤一倒出黎已经散发好香🦞味,汤浓郁而不腻、唔会太稠身,真系好好饮🤤配料都丰富,有四只大大地嘅虾🦐、蟹肉🦀、牛油果🥑同紫菜,令人见到都流晒口水,不过乌冬份量真系偏少🍜(特别系男生黎讲唔系好够食🤪),同埋牛油果加热汤未必最夹组合haha,但绝对会想再encore龙虾汤🧡.🔹梅子素面配烧鲭鱼($98)梅子素面粉嫩嘅颜色💓真系少女心爆发,食落有好香梅子味,非常之特别,份量超多成座山咁高,但系配上好开胃柚子冷面汁🍊唔经唔觉就食晒啦🥢🐟烧鲭鱼都几大条,唔会好多鱼骨,皮脆而肉质结实得来又唔鞋口😋仲有啲沙律🥗,感觉好轻盈清新,适合减肥keep fit朋友仔🧘♀️.🔹Latte $45幼滑奶香,咖啡味相对唔太浓/苦,系易入口嘅☕,不过个拉花就唔算好靓🤣—————————————————🧜🏻♂️口水度:🌕🌕🌕🌕🌘🤑CP值💰:🌕🌕🌕🌗🌑🧚🏻♀️打卡值:🌕🌕🌕🌕🌘
#小胖游油麻地🐠
—————————————————
🔹龙虾汤配牛油果大虾稻庭乌冬 $128
龙虾汤配牛油果大虾稻庭乌冬
龙虾汤配牛油果大虾稻庭乌冬
🔹梅子素面配烧鲭鱼($98)
梅子素面配烧鲭鱼
🧚🏻♀️打卡值:🌕🌕🌕🌕🌘
🥰舒适度:🌕🌕🌕🌕🌑
👅再食指数:🌕🌕🌕🌕🌑
♟Overall♟
Café虽然比较细,但座位之间都阔落,坐得舒服,不过亦因为咁所以要等耐啲,我哋中午时间等咗差唔多半个钟,好彩食物都几有特色同好食😌
好似西环分店更加打卡,可以下次再去!😛