2022-12-07
💖 Whatever Bar & Restaurant (尖沙咀)✨尖沙咀广东道82-84号流尚坊4楼〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️又到圣诞🎄梗系要好好庆祝吓啦!我就一早寻找左一间好抵食嘅西餐厅介绍俾大家🤭,两个人食都系$1000左右买单真系好抵㗎🙌🏻-圣诞特别Menu🎅🏻 $498慢煮牛面颊肉樱花虾脆片🌮:牛面颊肉真系好嫩,好重牛味,分量多几多,脆片系一啲薄脆,感觉上有少少似薯片。上面嘅樱花虾我觉得几出色,有少少甜甜地嘅味道,几特别㗎😝蟹肉带子他他脆片🦀:呢一个脆片同头先𠮶个嘅分别就系牛面颊肉系比较暖少少,呢一个似系一个冻食,蟹肉同埋带子都好鲜甜,有青瓜同埋三文鱼子😎好清新嘅感觉,做小食一流。栗子忌廉汤🌰:普通忌廉汤就饮得多,用栗子来做嘅忌廉汤就真系未饮过,饮落去把饱腹感比较重😚栗子唔会打得太帅,仲有少少颗粒可以食到😆慢煮鸡胸配乌鱼子配手工意大利粉🍝:有慢煮呢两个字已经可以加分,鸡肉嘅表面已经经过腌制,所以唔会淡茂茂。因为鸡肉系慢煮嘅关系唔会话好鞋,我自己觉得几有咬口😉成个意粉嘅酱汁比较少,偏向干身。更加能够食到手工意大利粉嘅味道。慢煮加拿大猪鞍配柠檬酱🐖:其实我平时好少食
✨尖沙咀广东道82-84号流尚坊4楼
-圣诞特别Menu🎅🏻 $498
慢煮牛面颊肉樱花虾脆片🌮:
蟹肉带子他他脆片🦀:
栗子忌廉汤🌰:
慢煮鸡胸配乌鱼子配手工意大利粉🍝:
慢煮加拿大猪鞍配柠檬酱🐖:
其实我平时好少食猪肉㗎,不过呢个卖相咁靓,我就试吓佢🤭食落口有少少似比较淋身小小嘅叉烧😍肥瘦均匀。旁边嘅柠檬酱汁有少少似柠檬夹心饼嘅夹心😋追住嚟食㗎会🤩
香煎白鳕鱼配昆布清汤🐟:
卖相同样吸睛,将白雪鱼嘅外皮煎得香脆,将有分逼到鱼肉中间,一咬落去,油份在口中四溅,非常Juice,昆布清汤粉有少少香菇味,好清甜好开胃🥰
牛角包窝夫配雪糕🧇:
云呢拿雪糕系精粹!因为本身佢哋配有莓果酱汁比较酸,加埋雪糕就可以中和返。牛角包窝夫焗得香酥脆口,加分🦀
餐饮仲包两杯好抵😍
想要继续睇我分享唔同嘅嘢就𝓯𝓸𝓵𝓵𝓸𝔀 𝓶𝓮 @gladysfoodie
如果大家有其他餐厅推介可以𝒟𝒾𝓇𝑒𝒸𝓉 𝓂𝑒𝓈𝓈𝒶𝑔𝑒📩