2021-03-23 152 浏览
今日去完九龙城按摩,然后谂住揾嘢食,点知见到呢间食酸菜鱼,唔使成日食泰国菜都几有新意❤️酸菜鱼是四川人最钟意食嘅菜式,酸菜鱼片汤里头用上泡椒的,微微酸辣,重点系酸菜汤底用上自家制作嘅泡椒,原来系老板亲自有四川,鱼骨配上酸菜煮出来的汤底,酸酸辣辣的,汤底好浓厚,加上口感爽甜的即㓥生鱼片,鱼片滑溜及惹味,辣度好适合我,而且汤底配上宽粉、青笋片、海带同埋粉丝等,宽粉渗入了酸辣和麻的味道🥰🥰份量都几多,半条鱼已经食到好饱了😃最后再嗌左一款小食,见到墙上大大只写住自家制麻辣猪手,梗系嗌番碟啦,原来老板好细心将猪手切粒方便客人食,真系好抵赞,重点系调味相当出色,好有串烧嘅风味🤫