2022-10-21
《昭和风日式拉面🎌》———————————————-#拉面来 🍜-早排入咗大坑觅食,嚟咗食呢间日式拉面店大玩怀旧feel,装潢设计充满昭和风,最新秋风起仲推出咗期间限定拉面🍜 小店主打自家制面条,面质弹牙,配上浓厚汤底,超正😚-🦀 蟹肉味噌豚肉汤拉面拉面竟然会有大闸蟹,蟹肉球配搭蟹味噌够哂浓郁,但食落又唔会好口渴油腻,里面仲有叉烧、木耳、青葱同紫菜,层次丰富😍-🐔 香浓鸡白汤拉面另一碗我就嗌咗鸡白汤,小店用上40公斤鸡熬出极浓郁鸡白汤,骨胶原啫喱简直系个汤底嘅精华,可以成粒放落个汤底度,感觉滋润养颜😚-🥟 自家制饺子一碟有五只饺子,份量十足,煎得好香口,皮薄馅靓,一咬落去好juicy仲要爆哂肉汁💦-⭐️ 参考价钱︰ 蟹肉味噌豚肉汤拉面:$158香浓鸡白汤: $92自家制饺子:$40苹果梳打:$25抹茶汽水:$22🍌 抵deal 指数:7/10💰 人均消费:$170
———————————————-
#拉面来 🍜