2022-12-14
日式红酒炖牛肉蛋包饭 $115鸡蛋好滑溜,有小惊喜,但蛋味不足;牛肉软腍,但有好多肥膏。饭粒唔够弹性,但粒粒都有蕃茄酱炒过,味道唔错。升级套餐 配梳打及是日凉拌菜 +$28白桃梳打是日凉拌菜:苹果薯仔沙律照烧牛舌 $59牛舌厚身,好软腍,惟蒜蓉汁太过突出,抢哂牛舌本身嘅味道。岩烧芝士厚切多士 $68面包好松软,多士边微脆,芝士唔系会拉丝𠮶啲,味道淡口,火腿亦唔会过咸,整体普通。〰️〰️〰️〰️〰食物质素普普通通,个人觉得比较重味,偏咸,酱汁会盖过哂食材本身嘅原味,而且款式都好大众化,冇咩特色。餐厅装潢好有质感,系日本动画会见到嘅洋食屋feel,有复古嘅气息,几适合打卡。之前经过见到排哂长龙,今次嚟到都有人等位,但唔算好多人,试完觉得一般般,食个氛围啰,但就唔太值得专登过嚟食。〰️〰️〰️〰️〰️食物: 3.5/5性价比: 3/5 环境: 4/5服务: 3.5/5Revisit: No
升级套餐 配梳打及是日凉拌菜 +$28
白桃梳打
是日凉拌菜:苹果薯仔沙律
牛舌厚身,好软腍,惟蒜蓉汁太过突出,抢哂牛舌本身嘅味道。
〰️〰️〰️〰️〰
〰️〰️〰️〰️〰️