知道东荟城名店仓首度联乘罐头猪 LuLu 携手打造「夏日绿『豚』园」主题活动,而三楼嘅Banchan & Cook餐厅推出期间限定超萌 LuLu 猪田园餐单,即刻带仔仔(猪仔包)去朝圣一下💨💨💨一去到门口,就见到大大只LuLu猪等紧我哋打卡📸好可爱呀😍由于网上订唔到位,唯有排队walk in,但条人龙非常长,妈妈话下次先食,但猪仔包点都唔肯,咁唯有排啦。好黑仔地,差两张枱我哋先入到,要等上一轮食完嘅人走,先有机会再入😭,仲要等嘅时候有预先订到位嘅人嚟,最后等咗差不多一个半钟先入到去😮‍💨下次去真系要订定位先得。仲未算最黑,入到去落完单被通知最想食嘅「#LuLu猪咯咯鸡蛋包饭🍳」刚刚卖晒🥺,好彩另外嘅「#LuLu猪超松软牛角包窝夫🥐」甜品同「#甜蜜蜜LuLu猪乳酪🥤」饮品未售罄,唔系妈妈应该会晕响度😵‍💫「#LuLu猪超松软牛角包窝夫🥐」同「#甜蜜蜜LuLu猪乳酪🥤」都好快上菜,妈妈意为猪仔包可能等太耐饿过头所以狼吞虎咽,但原来味道相当唔错,打破咗主题餐厅好睇唔好食嘅定律🤣先讲「#LuLu猪超松软牛角包窝夫🥐」,个窝夫上枱时热辣辣,未食已经闻到香味,而窝夫质感好似牛角包咁,层层松软,同平

一去到门口,就见到大大只LuLu猪等紧我哋打卡📸好可爱呀😍

先讲「#LuLu猪超松软牛角包窝夫🥐」,个窝夫上枱时热辣辣,未食已经闻到香味,而窝夫质感好似牛角包咁,层层松软,同平时食开嘅窝夫好唔同,再配合埋cream同🍓士多啤梨食一齐食,完全唔会觉得油腻,非常好味😋再配埋水果同LuLu猪牌做装饰,卖相一流,而个LuLu猪曲奇🍪好香牛油味之余仲好松脆,非常有惊喜。

另外,「#甜蜜蜜LuLu猪乳酪🥤」其实系香蕉🍌士多啤梨🍓乳酪饮品,底层系士多啤梨酱,中层系香蕉乳酪,面层同糖霜画咗LuLu猪个萌样,打卡一流🤩仲要分层饮同沟埋一齐都一样好味😋

由于「#LuLu猪咯咯鸡蛋包饭🍳」卖晒,唯有点半份蜜糖无骨炸鸡🍗试吓,不过呢个反而点失望😞唔知系咪因为放咗一段时间先攞嚟,炸鸡同薯条都系唔热唔脆嘅,旧年糕仲好干添🤦🏻‍♀️
LuLu猪超松软牛角包窝夫
甜蜜蜜LuLu猪乳酪
蜜糖无骨炸鸡(半份)
2022-07-24
LuLu猪超松软牛角包窝夫