2020-09-11
想食韩国野第一时间就谂到尖沙咀,不过今日就唔系去「韩国街」,朋友带左我去宝勒巷度食晏,佢既套餐好抵食呀,有一个主食同𩠌🌟一上到去好钟意个环境好舒服😊韩式炸酱面大大碗,酱汁既味道岩岩好,咸咸地咁令到人停唔到口,面既质感唔会好淋,我觉得口感好丰富,而且夹起既面仲系热辣辣好暖胃呀。而炸酱面既配料有青瓜丝同胜瓜,两种都比较鲜,夹埋个面黎食特别好食😘😘韩国既糖醋骨我都系第一次食,佢既排骨唔厚粉,但系外面都可以整到脆卜卜,肉味都突出既,而酱料方面就甜甜酸酸咁,够哂开胃呀,份量都多既,值得推介。最令我惊喜既系150cm韩式蛋卷❤️❤️❤️一上枱已经够晒震撼,因为佢真系好好好大件呀,蛋味好香,而且唔会太老,入面包住新鲜既椰菜丝,仲有香味十足既泡菜同芝士,仲有大量嘅蟹籽😋😋所有野都好夹,食落去好有层次感。最后再嗌多个雪梨汁,好香浓嘅雪梨味😘
最后再嗌多个雪梨汁,好香浓嘅雪梨味😘