餐厅: 享慢煮意 (The ONE)
优惠: 于此国泰伙伴餐厅用餐赚里 !
条款及细则:
须受其他国泰条款及细则约束。
The One美食种类繁多,今次就拣左呢间法国餐厅,环境舒服空间感充足。佢地仲有法式下午茶,适合节奏急促的香港人放慢脚步,舒缓一下紧张的情绪。而晚餐亦可以食到驰名的流心咸食牛角包真系别有一番风味!✨自选招牌特色套餐一 ($258)▪️招牌龙虾汤流心牛角包🥐外皮酥脆,切开嘅时候浓浓的龙虾汤即刻流晒出嚟,味道好鲜略带点咸香。▪️香麻北海道珍宝带子配鱼子酱 (+$88)🍴带子配鱼子酱嘅鲜味碰撞,令到食物既层次提升✨带子煎得十分平均,肉质新鲜结实弹牙又爽口,鱼子酱亦都好鲜甜。▪️法式龙虾汁海鲜酥皮火山煲 (+$28)🦞外形十分巨大!酥皮底下有好多海鲜、带子、虾、青口、蚬及不同蔬菜。龙虾汤底令鲜味更加突出,再将酥皮浸落汤底,又系另一种感觉食法,十分美味~▪️浪漫杀死巨蟹座(歌剧院蛋糕)🍫法式甜点中的经典之一,有浓厚嘅朱克力酱香味,入口即溶嘅感觉,略带杏仁嘅味道,蛋糕嘅质地都比较结实。一层朱古力一层咖啡味,最底系朱古力脆,朱古力爱好者之叫!✨自选招牌特色套餐二 ($258)▪️法国鸭肝酱流心牛角包🥐牛角包铺上金箔,切开嘅时候就涌出大量浓郁幼滑嘅鸭肝酱,甘香美味。鸭肝嘅份量真系吓你一跳,每食一啖都令人感到大满
✨自选招牌特色套餐一 ($258)
▪️招牌龙虾汤流心牛角包🥐
▪️香麻北海道珍宝带子配鱼子酱 (+$88)🍴
▪️法式龙虾汁海鲜酥皮火山煲 (+$28)🦞
▪️浪漫杀死巨蟹座(歌剧院蛋糕)🍫
✨自选招牌特色套餐二 ($258)
▪️法国鸭肝酱流心牛角包🥐
牛角包铺上金箔,切开嘅时候就涌出大量浓郁幼滑嘅鸭肝酱,甘香美味。鸭肝嘅份量真系吓你一跳,每食一啖都令人感到大满足~
▪️英式威监顿牛柳(7安士) (+$48)🐮
酥皮金黄酥脆,有阵阵嘅牛油香味。而牛柳嘅肉质好软腍,牛柳味香浓,配上芥末酱,好有层次!
▪️法式焦糖炖蛋🍮
表面系薄薄嘅焦糖薄脆,每啖炖蛋都充满奶香,食起来好滑。底层还有自家制果酱,为炖蛋添加多份滋味。
-以上每份套餐会配有一杯苹果梳打🍎
✍🏻整体:
环境幽雅,食物质素亦好高,好适合情侣庆祝特别节日嘅餐厅,而下午茶就适合打卡😍最特别嘅就系牛角包有好多款式,味道又高质,所以一定要试!