2022-07-11
😋《海胆仔》@uni_kotomo放工带住🤵🏻♂️去食《海胆仔》 ❗️ 今次系第2️⃣次光顾,点解再嚟⁉️因为上一次一试难忘,好高评价,所以事隔差不多一年,又要嚟回味一下❗️今次我哋都系喺钻石山站A2出口慢慢咁行过去,路程大概花15mins😅 餐厅位置算系比较偏远,虽然系咁,但唔会阻到我去再回味❗️1️⃣ 盐烧牛舌 $28 * 2呢个系上次光顾有叫而我哋觉得好好食,性价比又高嘅盐烧牛舌 ❗️唔洗多讲,我对呢串牛舌评价好高❗️一串4块嘅厚厚牛舌,牛味香浓❗️加上柠檬🍋汁可以解一解牛嘅重油味❗️必食之选❗️1️⃣ 熔岩海胆鱼饼 $38有惊喜,鱼饼带有小小甜味,一咬开,海胆馅料真系熔岩咁涌出嚟,无改错名❗️推介❗️3️⃣𫚧鱼$288见到啲鱼都几新鲜,今次就叫咗𫚧鱼刺身❗️️摆盘卖相一如既往咁靓🙈❗️𫚧鱼刺身配上酸汁,好好食❗️4️⃣ 海胆三色丼 $138除咗重点小板海胆外,仲有吞拿鱼蓉加大大粒鱼子❗️海胆超级鲜味,混合吞拿鱼蓉同鱼子,每啖饭都一口接一口咁,好快被我哋清哂❗️5️⃣ 海胆冻豆腐 $68豆腐好重豆味,本人好钟意喇,但因为咁,豆腐嘅味就反而重过海胆嘅鲜味,都系分开食会好啲❗️I▪️🅐🅓🅓🅡🅔🅢🅢📌 新蒲岗 📍衍庆街2-32号新蒲岗大厦地下Q号
@uni_kotomo
5️⃣ 海胆冻豆腐 $68
I▪️🅐🅓🅓🅡🅔🅢🅢
📌 新蒲岗 📍衍庆街2-32号新蒲岗大厦地下Q号舖
营业时间:星期一至日 12:00-22:00
#新蒲岗美食 #新蒲岗 #海胆仔 #海胆 #食好西 #打卡 #日本 #刺身 #寿司 #日本直送 #HongKong #香港 #美食 #美味 #foodie #foodblogger #hk #foodlover