2023-08-25
小店面积好细,主要做外卖居多,装潢以纯白色为主,圆形窗采光度十足🪟,餐牌设计清晰易明,不过铺头冷气好强,食食下就觉得好冻!🍨希腊乳酪雪糕小店用纯正希腊乳酪整成雪糕,口感软滑带小小甜,酸甜平衡,冰冰凉凉岩晒夏天食🫶🏻嗌左cup装可以自选三种配料同酱汁,餐厅提供十几二十款配料,睇到眼花撩乱,所以参考左人气榜,拣左排名头三既海盐焦糖脆脆🍯,绿茶🍵糯米糍同芒果🥭惊会过甜所以拣左开胃又酸味味既热情果酱!海盐焦糖脆脆标榜自家制,形状呈蜂巢状,入口酥脆,海盐味🧂特出,不过加左焦糖有啲痴牙🙈,绿茶糯米糍洒满绿茶粉,有茶味又回甘,但唔够烟韧,口感过于实净,而芒果分量均衡咁摆系乳酸入面,用吕宋芒,果肉味浓又甜,再系表层淋上微酸既热情果酱,冰凉清甜,令人不知不觉就食晒!📍小满定律西贡福民路58号高富楼地下3号舖
🍨希腊乳酪雪糕
📍小满定律