2022-11-01
之前朋友有介绍过,价钱都几抵食,今次去开观塘有嘢做,所以就去试吓。花枝虾饼我觉得呢个真系好好食,炸粉好薄,肉质好弹牙,食到花枝粒,虾味都比较重。盐酥杏鲍菇呢句又系必点,佢本身个杏鲍菇都腌过,所以入面唔会冇味。同埋个杏鲍菇真系好Juicy,唔好炸过龙,你会忍唔住一啖接一啖咁食。台南担仔面之前喺出面食𠮶啲担仔面份量好少, 呢个份量比出面多,个汤底好似好清咁,开头惊佢会冇咩味,但系估唔到又几浓味。古早味肉燥饭因为我哋惊卤肉比较肥,所以就拣咗肉燥。佢呢个肉燥好入味,有少少油脂香,捞饭食好正,同埋都几大碗下。卤水豆腐加卤蛋卤水嘅嘢都唔错,我自己比较钟意个卤蛋,佢个卤水质唔会过甜,个蛋就入晒味,我觉得可以试吓个蛋。其实我觉得整体质素都真系唔错,而且又唔使加一,二百几蚊两个人系食得超饱,我觉得如果我再去观塘我会再食。
花枝虾饼
盐酥杏鲍菇