2021-01-24 50 浏览
疫情横行既时候,晚餐都想食餐好既,之前一直想试下港原味既小菜,今晚特登去买外卖一尝下香港既原味道😋😋哩度既装修劲有心机呀❤️天气冻冰冰,最好梗系食羊腩煲,如果无时间整既叫外卖就岩岩好喇,港原味既羊腩煲份量十分,膻味十足嘅羊肉,炆得够哂腍,啖啖肉好惹味,加上冬菇,大葱,同吸收左汤汁精华嘅腐皮,令到人停唔到口,食完成个人暖笠笠,真系冬天最杰出菜式☺️洋葱鲜露鸡,洋葱鲜露大多数都配搭猪排,不过其实鸡都一样咁夹得埋㗎☺️爆香左嘅洋葱加埋鲜露可以将鸡嘅味道更加之突出嚟,个人觉得唔会有汁嘅味道盖过左肉味本身嘅情况出现😍😍除咗洋葱鸡沙姜鸡都一样咁出色,蒸到岩岩好既鸡,令到鸡肉十分之嫩滑,加上大量既姜蓉,两种鸡都各有千秋㖞,yummy🤪

2021-01-24