2021-06-18
🍽呢间美国过江龙汉堡包🍔🥤店已经系香港有五间分店 唔知大家试过未呢?😋今次同朋友一齐食 我哋一人叫咗一个burger 再share薯条同milkshake🤪我哋叫咗一个正常size cheeseburger ($85) 一个little cheeseburger ($65) 双层肉变咗一层 啱晒小鸟胃嘅朋友🤣 toppings都系要咗all the way~食落牛肉的确系几juicy 但讲真就冇话好惊艳 坊间依家有唔少burger小店都可以做到呢个质素 价钱仲相宜得多添🤨至于regular薯条 ($50) 就真系好大份 唔似得金拱门永远都系得半包🍟 粗薯炸得外脆内软 几好食🤪 而milkshare我哋就拣咗salted caramel同埋bacon🥓 啲烟肉脆片就算浸系milkshake入面好耐都仲系好脆 咸咸地配埋甜嘅milkshake好特别 呢个推荐🤤🙌🏻整体嚟讲价钱真系偏贵 唔系特别好好食 试过一次就算啦🤫🍴 Five Guys (湾仔)📍 湾仔庄士敦道60号地舖📍 尖沙咀梳士巴利道18号Victoria Dockside K11 Musea 3楼301B-302号舖📍 中环皇后
整体嚟讲价钱真系偏贵 唔系特别好好食 试过一次就算啦🤫
🍴 Five Guys (湾仔)
📍 湾仔庄士敦道60号地舖
📍 中环皇后大道中38-48号万年大厦地库
📍 观塘观塘道418号创纪之城五期apm大堂C2号舖
📍 北角炮台山电气道218号港汇东地下8号舖及1楼
💰 人约消费~$80-150
推荐指数:💟💟 (5💟为满分)
#hkfoodie #香港美食 #香港打卡 #尖沙咀美食 #湾仔美食 #中环美食 #北角美食 #观塘美食