《被誉为全港最好食嘅沙嗲牛肉面🍜》-依间喺沙嗲牛肉面关注组经常出现嘅餐厅喺未装修搬新舖之前都已经想试好耐,依家搬咗新舖听闻排队情况冇咁夸张~所以的起心肝去试吓!当日去到嘅时间系三点左右入座率都有七成左右,可想而知依间店舖受欢迎嘅程度真系几高~-呢间舖头嘅入口唔算起眼因为唔似一般餐厅咁样有大门口,系类似后门嘅形式入去嘅所以揾路嘅时候要留意番!-🌟沙嗲牛肉面餐($48)呢个餐系沙嗲牛肉面加多两个配菜再送多一杯嘢饮~我就拣咗红肠同埋炒滑蛋~终于知道点解呢间餐厅点解受到吹捧!沙嗲牛肉好重口味好浓郁~但系唔系死咸𠮶一只亦都会食到花生嘅颗粒感但系就唔算系好香好香花生味𠮶只!炒滑蛋做到好绵滑算系有诚意嘅一个炒滑蛋,而红肠就系厚切口感几好~-🌟酸辣猪扒米线($45)本身以为喺呢间餐厅食酸辣米线会麻麻哋但系出奇地有惊喜!酸辣米线比坊间所谓专做酸辣米线嘅专门店更加酸更加辣好开胃,猪扒亦都系厚切同好大块!但系有个奇怪嘅地方就系唔知点解会赠送鸡脚一只!-👅味道:4/5🪵环境:4/5💰CP值:4/5👍🏻Overall:4/5💵人均消费:$40-60
《被誉为全港最好食嘅沙嗲牛肉面🍜》

🌟沙嗲牛肉面餐($48)

🌟酸辣猪扒米线($45)

👅味道:4/5
🪵环境:4/5