2023-12-25 1319 浏览
好好運快餐店.味道:😋😋😋😋😋抵食:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻回訪指數:🤤🤤🤤🤤🤤/5..呢間餐廳真係不得了 雖然喺一個唔容易搵嘅地方但真係好好食 長期排長龍!朋友介紹食一次之後 就成日都去食上網睇過 連社交平台關注組都有講架😆.✨沙嗲牛肉煎蛋炒蛋米通✨酸辣豬扒米線✨紅腸煎蛋米線平時嘅茶餐廳揀咗餸 如果你揀兩隻蛋一定要同款呢度可以俾你揀一款煎蛋,一款炒蛋 各有千秋😋.我一定揀米通! 超級煙靭~ 配牛肉真係絕配同朋友食,佢就會揀酸辣豬扒米線 一齊share! 個酸辣唔會太辣,超級開胃 豬扒,非常腍!今次多咗幾個朋友一齊食,有人叫咗紅腸 個紅腸係超級超級大粒粒😂.好可惜 突然間聽到結束了🥲我相信佢會再開返㗎!..💫 #好好運快餐店 #好好運#荔枝角 #隱世餐廳 #半島大廈#出名 #茶餐廳 #沙嗲牛肉 #煎蛋 #炒蛋 #米通#酸辣 #酸辣豬扒米線. #米吃 #香港探店 #健身人士飲食 #管理體重 #飽住瘦 #蛋白質 #健康餐 #foodiehk #跟米吃出瘦身材 #kukeepfiteatyt Red 大眾点评 google @kumikofindfun @kukeepfit
好好運快餐店
味道:😋😋😋😋😋
抵食:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
回訪指數:🤤🤤🤤🤤🤤/5
呢間餐廳真係不得了 雖然喺一個唔容易搵嘅地方
但真係好好食 長期排長龍!
朋友介紹食一次之後 就成日都去食
上網睇過 連社交平台關注組都有講架😆
✨沙嗲牛肉煎蛋炒蛋米通
✨酸辣豬扒米線
✨紅腸煎蛋米線
平時嘅茶餐廳揀咗餸 如果你揀兩隻蛋一定要同款
呢度可以俾你揀一款煎蛋,一款炒蛋 各有千秋😋
我一定揀米通! 超級煙靭~ 配牛肉真係絕配
同朋友食,佢就會揀酸辣豬扒米線 一齊share!
個酸辣唔會太辣,超級開胃 豬扒,非常腍!
今次多咗幾個朋友一齊食,有人叫咗紅腸
個紅腸係超級超級大粒粒😂
好可惜 突然間聽到結束了🥲
我相信佢會再開返㗎!
💫 #好好運快餐店 #好好運
#荔枝角 #隱世餐廳 #半島大廈
#出名 #茶餐廳 #沙嗲牛肉 #煎蛋 #炒蛋 #米通
#酸辣 #酸辣豬扒米線

#跟米吃出瘦身材 #kukeepfiteat
呢間快餐店嘅沙嗲牛肉麵被譽為全香港最好食,可惜今日結業了🥲 10月尾食過一次堂食未出post,估唔到一個月後就執咗… 不過聽聞老闆搵緊舖位,之後會喺荔枝角開返!呢間快餐店開7am-5pm,星期日休息,唔係喺附近返工嘅話只好星期六去食!上次去食等咗3、4個字,條龍少少長,但都郁得好快~11點前入座趕得切叫早餐,$41揀3個餸,加個多士$9~佢哋嘅沙嗲牛肉真係幾好味!沙嗲味好香濃,甜甜哋又辣辣哋咁,有少少鹹,加埋落麵度食就啱啱好啦!牛肉好軟腍滑,一啲都唔韌,又好少筋,好易咬!牛肉大大塊,唔會碎濕濕咁~ 公仔麵又唔會太腍!奶醬多都幾好食!烘得好香脆,麵包係比較薄嗰種,食落去更香口~奶醬好足,食到舔舔脷😋呢個post純粹係想記錄一下~ 相信不久嘅將來好好運會開返💪🏻

之前已經食過兩次😋估唔到咁出名既鋪頭又要再結業ಥ_ಥ所以今日一定要出埋個post先(宜家先介紹好似太遲😛)🍜沙嗲牛肉腸仔蛋公仔麵 $52湯底唔屬於好稠,但食落去好濃味,重有洋蔥同蔥花🤩平時食沙嗲牛都唔想食牛肉,但依到既牛肉又淋又入味(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)食完就明白點解可以就咁買一份沙嗲牛!麵煮到岩岩好,唔太淋,好正😆😆🍜沙嗲牛肉腸仔蛋米通 $52第二次嚟揀試食米通因為出面比較少見(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)個樣好似通粉咁,但食落係煙煙韌韌咁,幾得意但每一條都入哂湯好正🤤🤤🍜炸雞中翼 +$14熱辣辣,好香脆,非常推薦食👍🏽🍜秘製煎豬扒 +$14份量好大,重切好碎上唔知係咪醃料既問題,覺得豬扒味道怪怪的🤔🍜奶醬多 $17出乎意料之外好食,麵包夠薄,烘到岩岩好脆脆地✨入面超多奶醬,多到漏哂出嚟~jeng 🥰🥰
之前已經食過兩次😋
估唔到咁出名既鋪頭又要再結業ಥ_ಥ
所以今日一定要出埋個post先
(宜家先介紹好似太遲😛)
沙嗲牛肉腸仔蛋公仔麵

🍜沙嗲牛肉腸仔蛋公仔麵 $52
湯底唔屬於好稠,但食落去好濃味,重有洋蔥同蔥花🤩
食完就明白點解可以就咁買一份沙嗲牛!
麵煮到岩岩好,唔太淋,好正😆😆
沙嗲牛肉腸仔蛋米通

🍜沙嗲牛肉腸仔蛋米通 $52
第二次嚟揀試食米通因為出面比較少見(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)
個樣好似通粉咁,但食落係煙煙韌韌咁,幾得意
但每一條都入哂湯好正🤤🤤
炸雞中翼

🍜炸雞中翼 +$14
熱辣辣,好香脆,非常推薦食👍🏽
秘製煎豬扒

🍜秘製煎豬扒 +$14
份量好大,重切好碎上
唔知係咪醃料既問題,覺得豬扒味道怪怪的🤔
奶醬多

🍜奶醬多 $17
出乎意料之外好食,麵包夠薄,烘到岩岩好脆脆地✨
入面超多奶醬,多到漏哂出嚟~jeng 🥰🥰
沙嗲牛肉腸仔蛋公仔麵
沙嗲牛肉腸仔蛋米通
炸雞中翼
奶醬多
2023-11-30 290 浏览
經朋友介紹才認識這個間店,原來咁出名食沙牛,由於荔枝角對我來說不太就腳,加上疫情幾年少出門,也就從來未試過。今次朋友表示好好運又即將結業,所以就親身來試一試。門口已有人龍,幸好排了半小時左右入得。我們點了一個沙牛煎蛋紅腸麵,另一個是沙牛炒蛋紅腸麵,再加一份豬扒。一上枱時份量多到嚇親……紅腸厚切,係出面餐廳2-3倍厚,而且煎得好香,絕不馬虎。而名物沙爹牛肉有花生醬的香甜味,煮得好軟淋入味,難怪咁多人讚不絕口。豬扒亦炸得出色,加$14有厚切一大塊,這個份量已經完勝,味道亦不錯。完成了整枱餐點,連晚飯都省下了,希望好好運盡快重開,等我可以再食到咁好味嘅沙牛~

長期係沙爹牛肉麵關注組高度討論既好好運無啦啦話11月30日就執😟次次都就唔到時間去食既Soy Egg 🥚同9 Flag 🏳️唯有請假去食,費時到時後悔啦😟十點幾去唔洗排隊😍但就白痴左🤡差D搵唔到個入口,去左第二間餐廳🤡我終於可以同人講我食過傳說中既沙嗲牛啦🐄😋好好運快餐店🐄茶記🍵必試: 沙嗲牛肉🐄 環境🌟:3食物🍽️:5服務🧑:4價錢💰:人均$40是但總結: 好好食既沙嗲牛肉🐄要執真係有D可惜😟是但食評🌟💬✰環境😋 乾淨企理既茶記😋無華麗既裝潢🏡典型茶記 幾張櫈🪑 幾張圓枱 有D卡位無話污嘈 企企理理😋唔會成地痴立立😋✰沙嗲牛肉米通 炒蛋 煎蛋 ($41) 🐄 唔敢講係世一 但一定係香港頭5😍沙嗲味加埋米通既口感真係一流😍身一啖就食到好濃沙嗲味🥜 花生味夠🥜 我鍾意佢比起坊間多D洋蔥既甜味🧅唔會得死咸 仲食到有蒜味🧄令到成個湯唔會咁寡 個層次豐富好多 牛肉肉質都軟腍無筋 好食🐄米通腍滑 D湯入晒米通既中間 超正🥜炒蛋都驚喜地滑 仲要都幾多下 真係估佢唔到🍳煎蛋係燶邊蛋 索晒D湯 又有d咬口 超正🍳唯一唔鍾意就係有三色豆😢

好好運快餐店🐄

炒蛋都驚喜地滑 仲要都幾多下 真係估佢唔到🍳
煎蛋係燶邊蛋 索晒D湯 又有d咬口 超正🍳
唯一唔鍾意就係有三色豆😢
2023-11-23
$40 (早餐)
沙嗲牛肉米通
2023-11-24 1994 浏览
終於有機會黎朝聖人氣快餐店沙嗲牛麵餐$52 自選左2個款餸紅腸加煎太陽蛋沙嗲啡,紅腸紅,蛋嘅黃白再加上點綴嘅蔥花綠,一嚟到個樣已經好靚仔,張相唔駛執都已經可以出Post。試下係未咁有內涵!?嘩!份量十足,太陽蛋有燶邊有流心,厚切紅腸炸過有口感,海量牛肉配上濃稠沙嗲汁,牛肉爽滑嫰,沙嗲汁真係心機之作,有洋蔥甜同花生香,再以濃稠姿態掛上由細食到大嘅大光麵上,介乎沾麵與湯麵之間,每口掛上滿滿幸福,非常滿足,這價錢我覺得物有所值!另外再加多份奶醬多 $17,個人好怕以厚多士做奶醬多,實在浪費了奶醬同麵包!呢度個厚度就perfect match,多士烘得香脆,再加上香滑花生醬同煉奶,完美比例,每口都係食得出整體性及融和度!人氣店果然係人氣店,聞名不如見面!始終都係快餐店同食飯時間,記住食飽飽就要埋單走人啦!
終於有機會黎朝聖人氣快餐店
沙嗲牛麵餐$52 自選左2個款餸紅腸加煎太陽蛋
始終都係快餐店同食飯時間,記住食飽飽就要埋單走人啦!
2023-11-15
2023-11-24 97 浏览
一入門口就見到已經大排長龍既隊2人位等左10分鐘左右可以入座餐廳坐位位置非常迫,如果不喜歡這種感覺的就建議不要來基本上每枱都叫既餐,主要都係叫沙嗲牛,仲可以任選兩款配料,我地一人叫一款,一個叫左麵,一個叫左米通,另一種配料最多人叫既係紅腸,紅腸係有炸過的
一入門口就見到已經大排長龍既隊
2人位等左10分鐘左右可以入座
餐廳坐位位置非常迫,如果不喜歡這種感覺的就建議不要來

2023-11-13 522 浏览
如果你係沙嗲牛肉麵嘅粉絲,咁你一定要嚟呢間野試吓!呢間野真係好好食架!我食過咁多間沙嗲牛肉麵,呢間真係算正!佢個湯底好濃郁,而且好香沙嗲味,食落去好正,啲牛肉都好腍岩岩好,而且好入味,真係好正!仲有佢個麵都好正,時間控制岩岩好,唔會好淋,有口感!總括黎講,呢間野真係好好食,而且價錢都好合理,$53包野飲,真係抵食夾大碗!如果你想食沙嗲牛肉麵,我一定推薦你去呢間野,你一定唔會失望架!但食飯時間就要等下位。

• 沙嗲牛肉麵餐
Google map顯示的地方有點奇怪,跟著指示是找不到的,還是要靠自己看地址。不過我找到的是後門,幸好有伙記食煙我先找到,食完先知原來另一邊入口在商場內。好啦,是一般茶餐廳的模樣,不過我見到強烈建議沙嗲牛肉,還可以以磅外售賣外帶,就是這份信心就要試一次!我就叫了沙嗲牛肉麵加雙蛋。麵用了大光麵,還是大光麵和沙嗲牛肉最夾! 蛋亦很好,太陽蛋,沒有散,熟度岩岩好。而主菜,沙嗲牛肉,十分香濃,卻不會令杰,是以粗粒花生醬作的沙嗲醬。十分吸引,完成整碗麵後,亦不會太口乾口渴。我食沙嗲牛的經驗尚淺,不敢說全港最好,不過我想我會再來,質素很好,性價比亦高!

2023-10-21 487 浏览
終於去試咗呢間被譽為全香港最好味嘅沙嗲牛肉麵🍜,的確好味, 仲好足料添!👍😋揾個入口位置已經係一個樂趣。😅入到去見排曬隊,心諗不妙,估計又係要等到頸都長😖,再要睇伙計面色嗰d食店😤; 又唔係喎🤗,好快有位,伙計們有笑容又有禮貌。讚!👍❤️
揾個入口位置已經係一個樂趣。😅

又唔係喎🤗,好快有位,伙計們有笑容又有禮貌。讚!👍❤️
2023-10-21
  • 沙嗲牛肉麵餐
今日早餐唔想食平庸嘅茶記沙嗲嘔嚟到荔枝角呢間全港第一嘅沙嗲牛肉麵潮聖抱住要排起碼幾個字嘅心態嚟到點知好好彩唔駛兩分鐘就入到餐廳(*´∀`)♪✧ 雙拼沙嗲牛肉麵餐 ($52)本豬揀咗炒蛋同餐肉🍳朋友揀咗煎蛋同腸仔但我哋發現餐肉係抵啲有兩塊但腸仔得一條hahaha沙嗲牛汁入面仲有洋蔥🧅,另外仲有蔥花,唔鐘意食嘅朋友仔記住走蔥好好運呢度用大光麵而唔係出前一丁🍜但無阻大家想試沙嗲湯底嘅心!主角湯底唔係深啡色好濃好重口嘅沙嗲醬而係好清嘅沙嗲但不失花生味做到咸中帶甜嘅感覺🥜冇平時茶餐廳嗰種偏咸/味精/沙茶醬嘅感覺而牛肉本豬就覺得同面差不多🐮但係份量就接近double‼️跟餐有杯嘢飲,冷熱同價☕️🧊本豬覺得好surprise因為有咁多人氣竟然唔趁機每個客lurk多幾蚊但個餐收得貴都係真嘅個凍飲鐵杯偏細,所以食完個麵都仲會好口渴
今日早餐唔想食平庸嘅茶記沙嗲嘔
嚟到荔枝角呢間全港第一嘅沙嗲牛肉麵潮聖
抱住要排起碼幾個字嘅心態嚟到
點知好好彩唔駛兩分鐘就入到餐廳(*´∀`)♪

✧ 雙拼沙嗲牛肉麵餐 ($52)
本豬揀咗炒蛋同餐肉🍳
朋友揀咗煎蛋同腸仔
但我哋發現餐肉係抵啲有兩塊但腸仔得一條hahaha

好好運呢度用大光麵而唔係出前一丁🍜
但無阻大家想試沙嗲湯底嘅心!
主角湯底唔係深啡色好濃好重口嘅沙嗲醬
而係好清嘅沙嗲但不失花生味
做到咸中帶甜嘅感覺🥜
冇平時茶餐廳嗰種偏咸/味精/沙茶醬嘅感覺
而牛肉本豬就覺得同面差不多🐮
但係份量就接近double‼️
跟餐有杯嘢飲,冷熱同價☕️🧊
本豬覺得好surprise
因為有咁多人氣竟然唔趁機每個客lurk多幾蚊
但個餐收得貴都係真嘅
個凍飲鐵杯偏細,所以食完個麵都仲會好口渴
2023-09-23
2023-09-29 521 浏览
好好運@荔枝角朝聖沙嗲牛肉公仔麵呢間好好運,入去食真係要有啲運,佢長期大排長龍,你要有啲耐性排。裝修簡單,枱同枱之間比較迫,不過總算乾淨企理,為咗食美食,通常都唔會介意迫下同等吓。我今次好好運,等咗大概5分鐘,坐落都算舒服,嘢食好快送到嚟,真正快、靚、正!金牌沙嗲牛肉公仔麵個麵爽口彈牙,一d都唔淋,呢個係基本。最正係佢嘅餐肉夠厚,而且兩面都煎過,夠晒香口;牛肉份量較多,而且醃得入味。最正係個沙嗲汁,好濃郁,真係令你食唔停口,食完又好滿足。

好好運@荔枝角

朝聖沙嗲牛肉公仔麵

呢間好好運,
入去食真係要有啲運,
佢長期大排長龍,
你要有啲耐性排。
裝修簡單,枱同枱之間比較迫,
不過總算乾淨企理,
為咗食美食,
通常都唔會介意迫下同等吓。
我今次好好運,等咗大概5分鐘,
坐落都算舒服,
嘢食好快送到嚟,
真正快、靚、正!

金牌沙嗲牛肉公仔麵

個麵爽口彈牙,一d都唔淋,
呢個係基本。最正係佢嘅餐肉夠厚,
而且兩面都煎過,夠晒香口;
牛肉份量較多,而且醃得入味。
最正係個沙嗲汁,好濃郁,
真係令你食唔停口,
食完又好滿足。

2023-09-21 530 浏览
馳名沙嗲牛肉麵餐($50),價錢絕對超值!可以選擇加配兩個餸如煎蛋、炒蛋、餐肉、紅腸、煙肉、回鍋肉等一般常餐食物。公仔麵選用特級大光麵,唔會住過咗時間 沙嗲牛肉的沙嗲醬厚身味濃,與帶有少許筋的嫩滑牛肉勁夾值得一試!
馳名沙嗲牛肉麵餐($50),
價錢絕對超值!
可以選擇加配兩個餸
如煎蛋、炒蛋、餐肉、紅腸、煙肉、回鍋肉等一般常餐食物。
公仔麵選用特級大光麵,
唔會住過咗時間
沙嗲牛肉的沙嗲醬厚身味濃,
與帶有少許筋的嫩滑牛肉勁夾
值得一試!
#MC帶你去荔枝角好好運快餐店單靠沙嗲牛肉麵而出名,更獲「沙嗲牛麵關注組」谷友熱捧力推,更有「世一沙嗲牛麵」嘅稱號!. ⚡ 沙嗲牛肉麵餐 $52基本上每枱都喺嗌依個餐嫁啦,除咗有沙嗲牛,仲任選兩款配料,可以比你轉米粉、米線、米通、意粉,包埋凍熱飲,依個價錢超值啦🤑🍜 沙嗲牛肉麵+紅腸、餐肉紅腸喺必嗌!必點!必食!紅腸喺「厚切」尤其喺紅腸頭;餐肉份量都幾多,一啲唔吝嗇,仲要煎香兩面,外脆內軟😋沙嗲汁十分濃郁,但相比方榮記嚟講就無咁咸嘅,牛肉份量足料🥩而且大大塊,男仔食量嚟講,依碗份量都算多🤤.🐥 雞中翼(3隻) 加配$14雞翼喺即叫即炸,上枱時熱辣辣,仲有啲嗞嗞啦啦嘅聲,皮脆肉嫩🥰🍖 秘製豬扒 加配$14值得一讚嘅係,豬扒唔洗問已經切好碎上👍🏻豬扒肉厚但有肉汁,但味道方面唔及雞翼咁入味,可能醃得唔夠耐。⭐整體︰8.5/10⭐食物︰9.0/10⭐環境︰7.5/10⭐價錢︰9.0/10.==============================📍 好好運快餐店 (荔枝角)地址:荔枝角青山道538號半島大廈地下3號舖交通︰港鐵荔枝角站 B1 出口=======================
#MC帶你去荔枝角
⚡ 沙嗲牛肉麵餐 $52
沙嗲牛肉麵餐

🍜 沙嗲牛肉麵+紅腸、餐肉
🐥 雞中翼(3隻) 加配$14

🍖 秘製豬扒 加配$14

⭐整體︰8.5/10
⭐食物︰9.0/10
⭐環境︰7.5/10
⭐價錢︰9.0/10
📍 好好運快餐店 (荔枝角)
地址:荔枝角青山道538號半島大廈地下3號舖
交通︰港鐵荔枝角站 B1 出口
2023-08-22
沙嗲牛肉麵餐
2023-08-30 419 浏览
呢間收5點嘅茶記4點半都比我哋入座趕得切食個靚下午茶如果要嚟食就記得預好時間喇!之前試過都要排隊🥲呢間食落好有驚喜唔怪得沙嗲牛關注組裡面咁有名氣🫡沙嗲味濃,份量又足滿足到我對沙嗲牛嘅期望:牛夠,味濃,麵爽掛湯!推介嚟開呢頭嘅人要試!!😋
呢間收5點嘅茶記
4點半都比我哋入座
趕得切食個靚下午茶
如果要嚟食就記得預好時間喇!
之前試過都要排隊🥲

呢間食落好有驚喜
唔怪得沙嗲牛關注組裡面咁有名氣🫡
沙嗲味濃,份量又足
滿足到我對沙嗲牛嘅期望:
牛夠,味濃,麵爽掛湯!

推介嚟開呢頭嘅人要試!!😋