2024-09-14
上环开咗间以猫猫为Logo既酒吧,俾佢可爱嘅店舖外貌吸引,原来系饮特色自家研制精酿啤酒我要,另有提供Pizza及多款小食。店舖面积唔算大,但足以容纳五六枱客一齐睇波。最重要系新开张期间,每日下午三点至八点,有一个$99二人套餐,包一个12寸Pizza,两杯饮品,饮品可以拣啤酒、咖啡、汽水等,价钱非常实惠,每人平均$50,食得够饱之余,仲可以饮下特色啤酒。佢哋一共有七款口味既啤酒,有桂花、茉莉、山楂、葡萄、水蜜桃等味道,翻查资料发现原来呢个品牌系广州研发及制造,曾经攞过澳洲国际啤酒大赛嘅奖项。个人认为味道比较容易令女性接受,酒精味唔系好龙,亦都唔系太苦涩,果香味都几突出,另一样惊喜系咁实惠嘅价钱,餐厅提供嘅食物质素绝不马虎,我哋叫咗个辣肉肠芝士Pizza,先至份量非常多,pizza热辣辣新鲜出炉,会拎起一件都可以拉出长长嘅芝士丝,最正系pizza饼底唔系𠮶种实的的,食完觉得会好饱既感觉。中上环嘅打工仔,收工想同同事饮吓嘢,但系又唔想太高消费,绝对可以考虑吓呢一间。