跑马地最近新开左一间主打Fusion Fine Dining嘅餐厅,性价比颇高,只须$680就可以享用到6 courses嘅晚餐,而且餐厅以复古嘅装潢同昏暗嘅灯光,营造出一种浪漫情怀,非常适合情侣约会庆祝🌹由于餐厅所有食材都系根据book枱人数预订,确保当日新鲜运到,所以净系接受预约,不设walk in,有兴趣嘅客人记得要预早电话订座☎️Signature Set $680羊肚菌忌廉蘑菇汤🍄算系我食过最足料嘅蘑菇汤,菌香扑鼻,味道香浓细滑,而且啖啖都食到粒粒菇菌,口感一流!手工黑松露带子酥🥧外层酥皮新鲜出炉十分松化,内里嘅带子鲜甜弹牙,配搭惹味嘅黑松露及特制嘅带子边波特酒汁,令味道层次感更为丰富!慢煮鲜鲍鱼🦪特选新鲜南非鲍鱼,经过慢煮后完美保留返鲍鱼嘅原汁原味同口感,并配以昆布及鲍鱼肝制成嘅酱汁提升鲜味,而且上枱时已经切好,十分细心❤️白花胶伴法式荞麦白汁🍽选用矜贵白花胶,厚身爽滑,啖啖都系满满嘅胶质,并在白汁中加了荞麦增加口感上嘅层次感,颇有新意!新派意大利饭🍚有三款摆盘精致嘅迷你risotto,口味包括忌廉汁、鲍鱼汁及自家制白汁,味道由淡至浓层层递进,risotto煮得香浓又带点烟韧,

Signature Set $680

羊肚菌忌廉蘑菇汤🍄

手工黑松露带子酥🥧

慢煮鲜鲍鱼🦪
❤️

白花胶伴法式荞麦白汁🍽

新派意大利饭🍚
有三款摆盘精致嘅迷你risotto,口味包括忌廉汁、鲍鱼汁及自家制白汁,味道由淡至浓层层递进,risotto煮得香浓又带点烟韧,伴以鱼子酱、鲍鱼及三文鱼籽提鲜,整体味道不俗!

手工鹅肝雪糕🍨
本身有啲担心个味会好奇怪,不过食完觉得几惊喜,鹅肝用牛奶浸泡完之后个味唔会太出,同香甜嘅牛奶味blend得几好,而且手工雪糕口感十分绵滑,为晚餐画上完美的句号。