2022-04-13
🤎The Commune
🧸尖沙咀梳士巴利道18号K11 ARTUS10楼〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️一直想来朝圣好耐㗎喇,三月已经book咗但系因为疫情嘅关系所以餐厅暂时性关闭, 4月1号佢哋正式开返我就即刻预约🤤我哋预先预约咗窗边位置打卡📸🙌🏻我哋叫咗两个set lunch😋 $350/1-亚洲炸饭饼🍘意大利饭、腊肠、冬菇、哈罗米芝士、加埋XO 酱。哈哈感觉上都OK几好食,唔会觉得好饱可能因为两个人share啦。我自己认为上面𠮶啲酸萝卜一定要配埋个饭定一齐食如果唔系会好腻🫣-亚洲蟹肉沙律配芝麻酱🦀蟹肉、蟹柳、青瓜、甘笋、飞鱼子、香草🌿,呢个沙律就较为普通,不过都算系开胃前菜。但系如果食咗呢个炸饭饼之后再食沙律嘅话就会觉得稍为普通啲🤫我觉得如果加多少少酸萝卜会更加正😍🤭-红烧牛肋肉🥩首先个甘笋真系比我预期中好味,因为煮得好淋同好甜,薯蓉就好滑😚牛肋肉个感觉加埋烧汁好似食紧叉烧咁,不过份量好似少咗少少🤏🏻如果多啲就好啦😝-香煎三文鱼配德式刀削面🐟呢个好特别,因为唔觉得佢入面全部都系一粒粒嘅野🤣除咗食到蕃茄味同埋三文鱼之外下面𠮶啲一粒粒唔知系咩嚟🥲但系都几好食头几啖好
🤎The Commune 🧸尖沙咀梳士巴利道18号K11 ARTUS10楼
我哋叫咗两个set lunch😋 $350/1
-亚洲炸饭饼🍘
-亚洲蟹肉沙律配芝麻酱🦀
-红烧牛肋肉🥩
-香煎三文鱼配德式刀削面🐟
呢个好特别,因为唔觉得佢入面全部都系一粒粒嘅野🤣除咗食到蕃茄味同埋三文鱼之外下面𠮶啲一粒粒唔知系咩嚟🥲但系都几好食头几啖好开胃,但系继续食落去就觉得好酸😂不过份量好够🙌🏻
-咖啡焦糖泡芙🥯
呢个焦糖泡芙系我哋一致认为最好食嘅甜品,首先佢嘅摆盘非常精致。泡芙亦都好大嚿😍中间啲cream亦都唔会太少每一啖都可以拥有😌咖啡同埋焦糖味好出🥳
-黑芝麻蛋糕🧁
本身餐牌有写到姜,但系唔系好食到有姜味。朱古力雪糕好香浓又滑。𠮶个芝麻蛋糕初头见佢个卖相唔系咁讨好,原来入边系流心😻好香黑芝麻味🫶🏻我自己觉得好特别。
餐饮我哋嗌咗杯latte同埋早餐茶。我觉得拉花好特别好衬复活节😍
呢度嘅餐厅职员非常细心,无论系喺大堂要去餐厅定系去到餐厅想要去洗手间佢哋都会亲自为我哋带路😊仲会久唔久过嚟问吓我哋有冇需要,仲帮我哋影相📸️好有礼貌🥰
想继续睇我分享唔同嘅嘢就𝓯𝓸𝓵𝓵𝓸𝔀 𝓶𝓮 @gladysfoodie
如果大家有其他餐厅推介可以𝒟𝒾𝓇𝑒𝒸𝓉 𝓂𝑒𝓈𝓈𝒶𝑔𝑒📩