2019-07-28
呢间韩国餐厅之前经常大排长龙,要早一个月先book到,不过随著韩国餐厅愈来愈多,人潮都开始减退,趁冇咁多人一于再黎食小编最爱--酱油蟹早一星期就book定位同订埋个酱油蟹🦀一坐低就先上3碟前菜,呢到既泡菜几岩胃口,惹味得黎又唔会太辣我仲encore多左一份每份蟹都有2只,一人一只🦀蟹肉肉质好饱满,将蟹肉挤出来放入嘴里,黏稠柔软既蟹肉系口中溶化,浓厚鲜甜既蟹味同恰到好处的酱油在口中持久回绕随每份蟹都会有一碗紫菜饭,蟹肉同酱汁拌饭系一流仲有好多蟹膏柔软既蟹肉同甘香既蟹膏真系好惹味小编觉得将蟹盖既肉同蟹膏整出,再拌入紫菜饭,加埋酱汁一齐食就好好味食完未够喉就叫左个炒粉丝粉丝炒得好弹牙,入边仲有好多料--菜, 牛肉, 红萝卜等,炒得好入味,小编觉得再加入泡菜一齐食更惹味不过略嫌菜会多过粉丝,而且菜切得太大旧餐牌👇🏻👇🏻总括黎讲:酱油蟹真系好好味,每一啖都好满足不过其他菜式就一般般🍳🍴味道: 8/10👩👨服务: 7/10🏠💺环境: 7/10💰💸抵食: 7.5/10总消费: $450 (2人)
早一星期就book定位同订埋个酱油蟹🦀
每份蟹都有2只,一人一只🦀
随每份蟹都会有一碗紫菜饭,蟹肉同酱汁拌饭系一流
仲有好多蟹膏柔软既蟹肉同甘香既蟹膏真系好惹味
食完未够喉就叫左个炒粉丝
不过略嫌菜会多过粉丝,而且菜切得太大旧
餐牌👇🏻👇🏻
总括黎讲:
酱油蟹真系好好味,每一啖都好满足不过其他菜式就一般般
🍳🍴味道: 8/10
👩👨服务: 7/10
🏠💺环境: 7/10
💰💸抵食: 7.5/10
总消费: $450 (2人)