2022-08-28
《霓虹灯情调餐厅👩🏻❤️👨🏻》———————————————-#Double8 🥂 -呢间位于炮台山同天后之间嘅小街里面有间新开隐世手工菜,店面其实都几抢眼,内里墙身挂上橙红色霓红灯,走型格设计💈我哋食brunch都感觉到个格调,如果夜晚嚟应该更有feel~-🥐 招牌龙虾汤流心牛角包呢款牛角包绝对系餐厅人气名物,而且卖相极佳📸 牛角包焗得好松化,渗出阵阵牛油香,一切开就流出热辣辣嘅龙虾汤,够哂澎湃😋 龙虾汤经过多个小时嘅烹煮,面包索哂啲龙虾汤,味道浓郁🦞-🐠 香煎三文鱼柳配蘑菇忌廉主菜嘅三文鱼煎得外脆内软,鱼肉软淋,同垫底嘅蘑菇忌廉汁好夹☺️-🍨 Marble Affogato呢款亦系打卡之选,喺朱古力mousse 蛋糕上面有球开心果gelato,再将shot espresso 倒落去☕️ 睇住佢融化好疗愈,食落系冰火交融嘅口感🔥-⭐ 参考价钱︰(另收加一)招牌龙虾汤流心牛角包:$98Marble Affogato: $108香煎三文鱼柳配蘑菇忌廉汁:$178Latte: $48Chocolate: $38🍌 抵deal 指数:7/10💰 人均消费︰$250
———————————————-
#Double8 🥂
🥐 招牌龙虾汤流心牛角包
🐠 香煎三文鱼柳配蘑菇忌廉
🍨 Marble Affogato
⭐ 参考价钱︰(另收加一)
招牌龙虾汤流心牛角包:$98
Marble Affogato: $108