2023-12-04 55 浏览
上次太夜黎食沾麵賣晒,今日早收工決定食返😤餐牌好似咁多年黎都無乜大轉變,不過夥計同拉麵師傅就換晒人,鋪頭裝潢變得好陳舊,店內感覺好混亂,食完第二日我同朋友仔開始肚仔唔舒服添,可能今次係最後一次了🫠🍜雞白湯拉麵雞白湯係期間限定既款式,湯底呈奶白色好濃稠,魚介湯豐富左雞湯既層次,但豚骨味感覺比雞味突出。呢碗分別有美國豚肉叉燒🐷同日本雞胸叉燒🐥,兩者都經過低溫烹調,肉質都好軟滑唔乾柴!拉麵質地就係好常見既幼身麵條,掛汁力一般,入口偏軟身無嚼勁,無乜記憶力既一碗拉麵🫣🥢特製低溫叉燒沾麵餐廳採用左醬油豚骨為湯底,以石鍋上檯保熱辣辣,沾麵汁既配料有椰菜,京蔥同竹筍絲,配麵一齊食好濃郁但有小小偏咸🙈粗身沾麵入口彈牙煙韌,仲食到小麥味,掛汁力不俗,好岩我胃口。肥瘦適中既低溫叉燒有三大片,賣相粉嫩,入口軟腍,但味道又係過咸!如果拉麵Jo好似其他拉麵鋪,有得自選油膩度,淡濃度會更加理想!📍 拉麵Jo 銅鑼灣加路連山道3號地舖

🍜雞白湯拉麵

🥢特製低溫叉燒沾麵