2019-04-17
之前朋友话呢一间车仔面好正,搞到我心思思琴日收工即刻冲过去食。我见佢好多间分店,今次我去食嘅依家响黄大仙竹园商场内。入面环境干净而且自助形式,朋友话感觉似一粥面😂我就咁睇佢嘅菜单样样都好想食,而且价钱都算正常,系唔想谂嘅情况之下我哋拣咗佢嘅组合,朋友拣咗碗大只佬($37,包括糖心蛋鸡肉腩肉萝白韭菜豆卜),而我就拣了化骨龙($39,有猪软骨鲜竹卷墨鱼丸鸡翼尖同埋生菜),我另外仲加咗个糖心蛋,鱿鱼,小花菇同埋鲜腐竹。重点左佢嘅孜然烧鸡翼(大$28/五只)同埋盐酥鸡软骨($15)我碗化骨龙拣咗粗面原味汤底,汤底都几浓,面份量都几多,真系每一样野都入口即溶咁滞,猪软骨林得来有满满嘅胶质, 不觉得一旧真系少咗啲☹️;朋友推介鲜竹卷真系无敌,平时车仔面好少食到;瑞士花香鸡翼尖又系入晒味劲林唔使咬,仲有少少香甜嘅花香味;值得一赞嘅仲有佢嘅辣鱿鱼,爽口得来又够辣!小花菇都唔错,似系用蚝油炆左好耐👍值得一赞系佢嘅糖心蛋,真系整得好味过我𠮶啲,好想食10个😍😍朋友𠮶碗大只佬佢拣咗麻辣汤底,一开始以为好油,点知试落去辣得好过瘾!朋友都几钟意咁!试咗佢嘅萝卜清甜冇渣,腩肉似系蒜泥白肉,朋友话最好味系个鸡肉,下次
我碗化骨龙拣咗粗面原味汤底,汤底都几浓,面份量都几多,真系每一样野都入口即溶咁滞,猪软骨林得来有满满嘅胶质, 不觉得一旧真系少咗啲☹️ ;朋友推介鲜竹卷真系无敌,平时车仔面好少食到 ;瑞士花香鸡翼尖又系入晒味劲林唔使咬,仲有少少香甜嘅花香味;值得一赞嘅仲有佢嘅辣鱿鱼,爽口得来又够辣!小花菇都唔错,似系用蚝油炆左好耐👍 值得一赞系佢嘅糖心蛋,真系整得好味过我𠮶啲,好想食10个😍😍
朋友𠮶碗大只佬佢拣咗麻辣汤底,一开始以为好油,点知试落去辣得好过瘾!朋友都几钟意咁!试咗佢嘅萝卜清甜冇渣,腩肉似系蒜泥白肉,朋友话最好味系个鸡肉,下次要点!
孜然烧鸡中翼有五只,孜然粉很香但完全不辣,钟意食谭仔辣鸡亦嘅朋友可能有少少失望😅盐酥鸡软骨几有惊喜㖞,细细粒好易食,越食越有味。
整体来讲呢间车仔面嘅出品都算很高质!每样𩠌都feel到佢系精心制作,而且又唔算贵,会有下次光顾😊
____________________________
店名:临记车仔面 (黄大仙)
环境🏝:8/10
服务💁🏼♀️:8/10