2023-06-15
依间人气马来西亚餐厅好受街坊欢迎,分店越开越多👏🏻「苏妈苏妈」系马拉文「乜都有」嘅意思,而餐牌的确有好多款马来西亚传统菜式,餐厅装修亦有种令人去左南洋嘅错觉🤩虽然食物份量唔算大,但由于多油同多香料,所以女仔可能未必食得哂一碗已经饱左🤣食物好食同性价比高,下次会再去试其他食菜式👍🏻🐮🍜 仁当牛肉捞米通粉 $𝟞𝟞 (𝟙𝟘/𝟙𝟘)仁当起源于印尼,系混合椰奶、香料、辣椒酱、黄姜粉等制成嘅辛辣腌肉,系马来西亚常见。依款餐牌推荐配油面,不过我转左做米通粉,吸哂啲仁当汁好好食,牛肉质地好淋,大推介🥰🥘🍜 汤咖喱米通粉 $𝟞𝟚 (𝟠.𝟝/𝟙𝟘)咖喱汤好香,虽然餐牌上只系mark一条辣椒嘅辣度,但食开谭仔四小辣嘅我唔系太handle到😂米通粉弹牙,但配料只有墨鱼卷、豆卜同薯仔,我觉得唔太够,有少少空虚感🌀🧈🍞 海南鸳鸯烧面包 $𝟜𝟝 (𝟙𝟘/𝟙𝟘) 面包嘅颜色烧得几靓,配牛油同斑兰超邪恶但好好食!🌟 Follow @gfgm.hk on Instagram for more 🌟
🐮🍜 仁当牛肉捞米通粉 $𝟞𝟞 (𝟙𝟘/𝟙𝟘)
面包嘅颜色烧得几靓,配牛油同斑兰超邪恶但好好食!