2023-04-17 46 浏览
💖 烧肉臻 (尖沙咀)✨尖沙咀宝勒巷3-7A号万事昌广场1楼102号舖〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️今日约左 @foodie_sasa.eunice 一齐食烧肉✌🏻一入门口就见到一部好大部嘅饮品机,经过职员介绍先知道原来有18款清酒90分钟任饮💁🏻‍♀️价钱只需$198/位。中意清酒嘅朋友,必试哦‼️-牛肉盛盒(二人份量)🐃 $368嚟到呢度梗系要食下佢哋嘅牛肉盛盒啦,佢哋所选用嘅牛肉都系厨师即日发辨嘅🤤。今日就有日本和牛三角胸小排、日本和牛背峰、日本和牛肉眼盖、美国Prime级三角肥牛、美国牛小排、美国封门柳、牛舌等🤭我自己最钟意就系和牛背峰,因为感觉上有一种鲜甜味之余仲重油份🥰。另外要赞嘅仲有佢哋嘅牛舌👅,系厚切‼️-黑毛盛盒🍱 $488佢哋嘅职员超级推介我哋食呢个盛盒,因为呢个成盒全部都用咗一啲好刁钻嘅特别个位😌唔系度度都有,更加唔系成日返货😚,佢话今日有货我哋真系好好彩😋贝肉油脂分布最平冲、后腰盖柳后腰盖柳油份最重、和尚头肉质最嫩🤨刁钻到真系未听过🤣-波板糖豚肉串🍭 $68我地拎住黎打卡真系好似小朋友食糖🤣呢旧肉真系好大旧,烧起上嚟都好方便,揸住支竹签就可以反面。唔知系咪心

💖 烧肉臻 (尖沙咀)
✨尖沙咀宝勒巷3-7A号万事昌广场1楼102号舖

-牛肉盛盒(二人份量)🐃 $368

-黑毛盛盒🍱 $488

-波板糖豚肉串🍭 $68
我地拎住黎打卡真系好似小朋友食糖🤣呢旧肉真系好大旧,烧起上嚟都好方便,揸住支竹签就可以反面。唔知系咪心理作用呢觉得食落去真系有一浸甜甜地嘅感觉😆

-伊比利亚夹心肉🐖 $128
猪肉我自己不嬲都麻麻哋嘅,不过一个真系好特别,食落口嘅口感有少少似叉烧。但系俾叉烧更重肉香😳

-日本鸡颈🐥 $58
鸡颈平时都真系好少食,估唔到味道都好唔错,有少少肉汁🙈烧咗之后更加香口。

-柚子鸡腿🍗 $78
加咗柚子酱汁佢要际所以会有一种甜味🍬,柚子嘅味道完全融入于鸡腿当中,一咬落去已经觉得好Juicy。

-烧日式鱼干🐟 $78
好好食嘅鱼干,作为前菜小食嚟讲系真系好唔错,加埋沙律酱一齐食用。

-酥炸河虾🦐 $58
一碗小炸虾,好爽呀!一次过可以食几只,个壳都揸得好好唔会话好吉口🫶🏻食落口一啲都唔觉得腥。

-甲罗烧🦀 $98
甲罗烧配饼干真系好夹,最钟意系佢烧完个仲咸香味😋好香蟹膏嘅鲜味,所以话系呀格罗烧嘅地方就有我!

-白鳝🐍 $188
有分白烧同埋蒲烧,职员提醒我哋烧完之后要即刻食,如果唔系就会食到有骨🥶所以我哋呢都好乖咁样烧起咗就即刻食🤭估唔到个肉真系好鲜美,我自己觉得唔点任何酱汁都好好味!

-活蛏子🐚 $168
好大条!上枱嘅时候仲系好生猛,烧完出嚟之后好鲜甜👀食落口仲好弹牙添。

-南非鲍鱼🇿🇦 $176
呢只鲍鱼都几肥美😽,喺烤制嘅过程当中加入左牛油同埋其他调味料,所以食落去嘅时候已经有一浸咸香味,而且一啲都唔鞋👍🏻

-信州苹果梳打🍎 $48
梳打好够Gur😌淡淡苹果香

-蜂蜜柠檬菊花蜜🍹 $38
真系饮冻蜂蜜、柠檬同埋菊花嘅味道🍯,我自己好钟意食热气嘢嘅时候饮菊花蜜感觉上好似解油dd😂🤣

想继续睇我分享唔同嘅嘢就𝓯𝓸𝓵𝓵𝓸𝔀 𝓶𝓮 @gladysfoodie
如果大家有其他餐厅推介可以𝒟𝒾𝓇𝑒𝒸𝓉 𝓂𝑒𝓈𝓈𝒶𝑔𝑒📩
2023-04-17