2019-03-20
有一次睇电视上面有幅画🎨,觉得好靓,立即去搜寻一下,所以我好期待去呢一间餐厅食蚝。餐厅装修好别致🕌,墙上挂着满有艺术色彩嘅油画🎑,画廊设计心思满载,具有独特风格的艺术气息☺️。系未正式开餐之前,餐厅店员会端上热腾腾的餐包,好多特色嘅餐包、香草包🥯、甜餐包饼干条都有😙,记得叫埋甜醋同埋橄榄油🧂一齐食好好味。上网睇佢系一个蚝吧🥂,所以一定要试试生蚝,我叫左店员推介佢地既special 俾我,结果佢俾左手掌✋🏻咁大既美国生蚝我,真系好juicy,一啖都食唔晒🤤🤤生蚝另外仲叫左yellow stone, rollex, schaller, 海水嘅咸味令到生蚝提升佢嘅鲜味🤤,不错嘅选择👍🏻手工意色烧乳猪🐖乳猪仔烧到皮脆内软🐷,份量不算多,皮和肉质加脂访分明,一啖食落去都不是太油腻🙊,洽到好处😝香草带子意大利饭🍚带子煎封两边令带子锁住鲜味肉汁🐷,意大利饭软硬适中,加上蘑菇肉🥠一齐食,二人份量岩岩好🤤
手工意色烧乳猪🐖
香草带子意大利饭🍚