十下火鍋

SUPPA Hot Pot by ATUM
《 比 车 仔 面 更 花 心 ? 》如果话车仔面系比花心嘅人食,咁打边炉一定系比更加花心嘅人食,因为你可以再拣多啲嘅𩠌,连汤底都有得拣添啊,你可以钟意唔同嘅火锅料亦可以爱上唔同嘅汤底。喂!讲经咩,徐志摩打个边炉都无你咁多内心戏啦~🙂唔好意思,入返正题先!其实前几日去左十下到烚吓烚吓,想分享返个经历你地听啫~打边炉除左炉最紧要之外,汤底都不可以求其,今次拣左鸳鸯锅。无辣不欢嘅我,叫左以麻辣汤底同白汤汤底去就返唔食辣嘅朋友。可惜麻辣汤底略嫌逊色,麻辣味唔够而且偏咸,如果可以多返啲麻就好好多。反而白汤比较出色,汤底调味白而不浊。火锅料方面,令我比较难忘嘅系贡丸,凤城水饺,莲藕同萝卜。贡丸好弹牙仲要爆汁,虽然辣亲嘴但都好过瘾,真系想问吓老板喺边度入货。莲藕萝卜好爽脆鲜甜,配搭埋麻辣汤底系绝配。仲有佢个凤城水饺更加口感扎实,好足料!😋调味料亦都令我好有惊喜,因为佢哋竟然有炸洋葱啊~虽然我都系第一次落炸洋葱做调味料,但系食落又几过瘾几脆口,以洋葱嘅甜味同辣味配搭上豉油,可以减轻豉油咸味,提升火锅料嘅味道。有啲火锅料好似午餐肉,肥牛同蔬菜就比较普通,好似肥牛食落多筋,牛味唔出。但其实整体打边炉个体
《 比 车 仔 面 更 花 心 ? 》
有啲火锅料好似午餐肉,肥牛同蔬菜就比较普通,好似肥牛食落多筋,牛味唔出。但其实整体打边炉个体验几好,店员服务专业亲切。👍🏻
2020-11-23