🥰Once again impressed by Chef @gregoiremichaud 👨🏻‍🍳Swipe right to see what’s inside the pillowy dough🤤#小胖游湾仔🐠 —————————————————🔹Matcha Doughnut $38圆圆Doughnut外脆砂糖与软绵面包,一掰开澎湃爆馅厚滑Matcha Cream涌出!视觉效果澎湃!😍里面Cream十分香滑,口感轻盈,有著浓郁抹茶味🍵室温食都竟然有少少冰心感觉😳(可能因为天气转凉了❄️😂)重点系包无油味,而且即使又有砂糖又有cream,抹茶茶香同甘淳微苦🍵带来一抹清新🍃中和下,真正做到甜而不腻☺️Bakehouse 🆚 Dough Bros好多人会将两者🍩compare,但坦白讲小编觉得Bakehouse 完胜🏆Dough Bros的即叫即整,胜在热辣辣,但坦白我无觉得filling特别好食,而且好似包还包、馅还馅,两者有够分离而Bakehouse同样价钱🍩size大啲,迎合到港人口味,甜度刚刚好,令明明系又肥又漏嘅甜品都食唔到口😋.💡仲有另外3款口味:Chocolate haz
#小胖游湾仔🐠
—————————————————
🔹Matcha Doughnut $38

Bakehouse 🆚 Dough Bros
💡仲有另外3款口味:Chocolate hazelnut, Vanilla custard, and Classic raspberry jam💕
💡建议室温食,不用叮热/雪冻😂(事源我哋好奇切少少🤏拎去叮,完全变左奶黄包咁样,成件事错晒)
—————————————————
🧜🏻‍♂️口水度:🌕🌕🌕🌕🌕
🤑CP值💰:🌕🌕🌕🌑🌑
🧚🏻‍♀️打卡值:🌕🌕🌕🌑🌑
🥰舒适度:🌕🌕🌗🌑🌑
👅再食指数:🌕🌕🌕🌕🌗
♟Overall♟
热量花得值得🙆🏻‍♀️小编喜欢Doughnut嘅程度甚至高过egg tart🤭好想试埋另外3款味🤪虽然价钱真系比起egg tart贵好多
记得咁高热量🍩要同人share😈要肥一齐肥!