2024-05-13
🍽️《갈비궁 Galbi Gung》🥩厚切牛舌+水果酱油挑骨鸡翼必推❣️ 厚切牛舌名副其实真系厚切㗎!两块厚切牛舌都有戒花,烧到七八成熟,超嫩口弹牙,钟爱牛舌嘅大家千祈唔好错过呢一间嘅厚切牛舌。另一款嘅水果酱油挑骨鸡翼同样出色,烧到刚好熟透,肉质好嫩滑,超Juicy。🥩柠檬盐花牛舌一碟6块,烧完后呢款牛舌比较爽口,有著淡淡嘅柠檬盐味。🥩葱蒜牛舌3块嘅牛舌上铺满了满满嘅葱蒜。葱蒜爱好者可以试试。烧起上嚟有点技巧,因为要保持葱蒜唔好跌出嚟,的确系有点难度。整体绝对系味觉嘅冲击,先系牛舌嘅烟烟韧韧,再咬多几下,葱蒜就爆发出嚟。🍲棉花糖木槿花寿喜烧棉花糖为寿喜烧汁带来甜甜嘅味道。职员烹调过程中好有视觉嘅享受。烹调后嘅和牛配上蛋浆同葱花,和牛果上滑滑嘅蛋浆,味道甜甜的滑滑的,但系我就觉得和牛油花不太重,整体有点靭。🦪生蚝牛肉石头饭必推❣️上菜时,满满嘅葱花,中间有生牛肉丝再加大大只嘅生蚝。职员会即场系我地面前拌好个石头饭。生蚝新鲜鲜甜,而牛肉丝相信应该系腌好咗嘅,好嫩口。轻量嘅饭焦加上充满满满嘅香葱同牛肉丝,好满足。呢个系必推。🐱舞动喵绝对不可错过这个可爱猫猫甜品🍮卖相劲吸睛,一定要帮佢拍返个boom
🥩厚切牛舌+水果酱油挑骨鸡翼
🥩柠檬盐花牛舌
一碟6块,烧完后呢款牛舌比较爽口,有著淡淡嘅柠檬盐味。
🥩葱蒜牛舌
🍲棉花糖木槿花寿喜烧
🦪生蚝牛肉石头饭
🐱舞动喵
绝对不可错过这个可爱猫猫甜品🍮卖相劲吸睛,一定要帮佢拍返个boomerang 。牛奶布甸加上Oreo 饼碎是最佳嘅配搭。牛奶布甸相对地厚实感,牛奶味好突出,加埋Oreo 饼碎,口感好丰富。
I▪️🅐🅓🅓🅡🅔🅢🅢
📌 大围 📍车公庙路18号围方3楼331号舖