《📍Tuned Coffee & Roastery 食评》By @ihungry.hk成日觉得特登过海入上环Cafe好似太远💢其实总有一间系你左近 @tunedcoffee ‼️今日小编同大家介绍位于旺角火车站附近,介乎太子至旺角嘅交界,今年9月先新开张嘅Cafe🎊,本店主打简约大自然风格,提供靓靓咖啡、主食、轻食及甜品等,啱晒钟意打卡嘅女士‼️🔸『Mocha - $50』第一口饮落去系浓浓嘅咖啡香气☕️,后尾再涌上淡淡朱古力味,咖啡嘅比例较重。但小编觉得朱古力味真系太淡,而且奶味都唔浓郁,整体比较普通。🔸『Lemonade - $45』天气咁热,梗系要叫返杯冰凉嘅lemonade降降温❄️!有气碳酸十分冲击喉咙,清凉冰爽,非常消暑呀!不过小编觉得柠檬有少少苦🍋,每饮一啖都有柠檬嘅涩味,就好似人生一样😂!🔸『 Earl Grey Egg Pudding - $45』布甸充满浓浓嘅茶香🍵,但鸡蛋味比较淡,主要带有甘香嘅感觉,配埋上面嘅cream,中和左茶嘅苦涩味,令整体感觉变得更加perfect match,啱晒唔钟意食太甜嘅女士们!小编特别想赞卖相超靓,打卡必嗌🉑!新店开张嘅Tuned Cof

🔸『Mocha - $50』

🔸『Lemonade - $45』

新店开张嘅Tuned Coffee & Roastery 🔥记得支持下啦‼️

🤪iHungry肚饿指数:7/10分
📸iHungry打卡指数:7/10分