Espuma西班牙菜餐厅🇪🇸当中最令人少女心爆发💕一定系棉花糖Waffle🧇☁️#小胖游中环🐠—————————————————甜品最靓🥰由甜品开始介绍➡️Main➡️Starter🔹☁️百利甜酒提拉米苏窝夫🧇 $128棉花糖超巨型☁️友人捧住影岀黎好似悬浮喺空中😂拎开棉花糖,有外脆内软Tiramisu Cream 窝夫🧇配合各种水果🫐、美禄可可豆同雪糕🍨口感丰富又唔会太甜腻🙆🏻‍♀️好夹超满足!📸打卡一流,特别适合庆祝🧚🏻‍♀️.🔹大闸蟹粉蟹肉忌廉阔条面🦀 $198大闸蟹加入Pasta毫无违和感,不过唔知每批大闸蟹都唔同,食落无第一次食咁蟹味浓,但都可以话系唔错嘅蟹肉Pasta🍝.🔹蜜糖烤鸡薄饼🍕脆脆薄饼底相对轻盈,鸡肉算嫩,配合蕃茄🍅、菠萝🍍同🍯蜜糖芝士🧀味道和谐,又唔会好Dry/好济.🔹黑白芝麻吞拿鱼卷 $98相对清新嘅前菜选择,半熟吞拿鱼唔会韧/腥,都系靠鱼子嘅咸香同酱汁先有味,感觉上未算好岀色.🔹西班牙柠檬榄油煎虾🦐 $118对于咁多油嘅野真系食唔惯/唔识欣赏😨,觉得就系好多油煮嘅虾,反而入面啲蒜片有柠檬味就几香,但小编极度唔推荐🙅🏻‍♀️.🔹酱烤猪颈肉 $98虽然卖相睇落去有啲似叉烧😂但猪
Espuma西班牙菜餐厅🇪🇸
当中最令人少女心爆发💕一定系棉花糖Waffle🧇☁️
#小胖游中环🐠
—————————————————
甜品最靓🥰由甜品开始介绍➡️Main➡️Starter
🔹☁️百利甜酒提拉米苏窝夫🧇 $128
棉花糖超巨型☁️友人捧住影岀黎好似悬浮喺空中😂
拎开棉花糖,有外脆内软Tiramisu Cream 窝夫🧇
📸打卡一流,特别适合庆祝🧚🏻‍♀️

🔹大闸蟹粉蟹肉忌廉阔条面🦀 $198

🔹蜜糖烤鸡薄饼🍕

🔹黑白芝麻吞拿鱼卷 $98

🔹西班牙柠檬榄油煎虾🦐 $118

🔹酱烤猪颈肉 $98
虽然卖相睇落去有啲似叉烧😂但猪颈肉烤得好香,唔会好难咬开(份量岀奇地多)
底下嘅甜洋葱同埋熟李🍐中和浓味烤酱同油腻感,味道比卖相好😌

🔹黑松露芝士酱薯条🍟 $78
薯条同我expect唔同,竟然系好短嘅波浪形薯条😅卖相好似有啲颓,不过好彩够热同脆,而黑松露芝士酱都系好食

—————————————————
🧜🏻‍♂️口水度:🌕🌕🌕🌗🌑
🤑CP值💰:🌕🌕🌖🌑🌑
🧚🏻‍♀️打卡值:🌕🌕🌕🌖🌑
🥰舒适度:🌕🌕🌕🌕🌘
👅再食指数:🌕🌕🌕🌗🌑
♟Overall♟
最推荐系甜品窝夫☁️无论卖相定系味道都相当好🥰
主菜就正常水准,不过前菜就有伏有唔伏😂
记得之前食过nachos/tequila 鸡锤/慢煮八爪鱼🐙比今次嘅前菜岀色🙈,大家就小心选择喔!
不过餐厅座位算坐得舒服,部分位置又有花花墙🌺 整体系好适合同闺蜜👭饭聚庆祝打卡嘅好地方😆