餐厅: 好日子咖啡
资讯:

2023-06-09 519 浏览
呢间位于佐敦 (严格黎讲系柯士甸) 嘅ɢᴏᴏᴅ ᴅᴀʏ ᴄᴏꜰꜰᴇᴇ @goodday.hk 位置唔算太方便 小店只有室内室外各两个座位食物以甜品为主 咸食就只有三文治可以选择多谢店长详细介绍 仲担心我地叫咁多野会太饱(笑好彩大胃王我地最后都食得哂 但60分钟限时就食得有少少赶(՞߹ - ߹՞)❀ 烟鸭胸蛋沙律双拼三文治♡♡三文治内馅可以自由配搭 选择单拼/双拼自家制嘅蛋沙律惹味之余又唔会好漏 食落同烟鸭胸好ᴍᴀᴛᴄʜ!❀ 花生酱巴斯克芝士蛋糕花生酱控听到花生酱味嘅巴斯克就二话不说地嗌咗!质地偏硬唔算好软心 有微微颗粒感胜在花生酱味都够浓郁唔太甜❀ 开心果软芝士蛋糕一开始就系为咗呢个开心果ᴛᴇʀʀɪɴᴇ而来的第一次食ᴛᴇʀʀɪɴᴇ觉得榚状嘅ᴛᴇxᴛᴜʀᴇ好得意!唔知系咪有白朱古力同芝士嘅关系反而觉得开心果味唔系太出 食落无想像中咁滞 面头嘅开心果碎多到唔洗钱咁 (*゚▽゚)ノ 增添口感外亦令成个味道突出返啲但开心果味浓郁啲会开心啲( ・-・̥ )❀ ᴄᴜᴄᴜᴍʙᴇʀ ᴇꜱᴘʀᴇꜱꜱᴏ ꜱᴏᴅᴀ店长特别推介夏天饮呢个啱哂!试青瓜同咖啡呢个ᴄᴏᴍʙɪɴᴀᴛɪᴏɴ真系好清新可惜唔系好饮到啡味

位置唔算太方便 小店只有室内室外各两个座位
食物以甜品为主 咸食就只有三文治可以选择
多谢店长详细介绍 仲担心我地叫咁多野会太饱(笑
好彩大胃王我地最后都食得哂
但60分钟限时就食得有少少赶(՞߹ - ߹՞)
烟鸭胸蛋沙律双拼三文治

❀ 烟鸭胸蛋沙律双拼三文治♡♡
三文治内馅可以自由配搭 选择单拼/双拼
自家制嘅蛋沙律惹味之余又唔会好漏
食落同烟鸭胸好ᴍᴀᴛᴄʜ!
花生酱巴斯克芝士蛋糕

❀ 花生酱巴斯克芝士蛋糕
花生酱控听到花生酱味嘅巴斯克就二话不说地嗌咗!
质地偏硬唔算好软心 有微微颗粒感
胜在花生酱味都够浓郁唔太甜
开心果软芝士蛋糕

❀ 开心果软芝士蛋糕
一开始就系为咗呢个开心果ᴛᴇʀʀɪɴᴇ而来的
第一次食ᴛᴇʀʀɪɴᴇ觉得榚状嘅ᴛᴇxᴛᴜʀᴇ好得意!
唔知系咪有白朱古力同芝士嘅关系
反而觉得开心果味唔系太出 食落无想像中咁滞
面头嘅开心果碎多到唔洗钱咁 (*゚▽゚)ノ
增添口感外亦令成个味道突出返啲
但开心果味浓郁啲会开心啲( ・-・̥ )
ᴄᴜᴄᴜᴍʙᴇʀ ᴇꜱᴘʀᴇꜱꜱᴏ ꜱᴏᴅᴀ

❀ ᴄᴜᴄᴜᴍʙᴇʀ ᴇꜱᴘʀᴇꜱꜱᴏ ꜱᴏᴅᴀ
店长特别推介夏天饮呢个啱哂!
试青瓜同咖啡呢个ᴄᴏᴍʙɪɴᴀᴛɪᴏɴ真系好清新
可惜唔系好饮到啡味 青瓜比例少啲会更好