2020-10-24
Happy friday 梗系要去食好西啦😊最近见到石门开咗间新餐厅,个名好得意,叫Seafood Ghost,中文即系屎忽鬼?好Funny 喔🥳今晚一于过嚟试吓你先。原来餐厅都好多选择,有得食海鲜🦞有得打边炉,又有得食定食😍我地最后嗌左海鲜🦞🦞因为好挂住之前食既Shake Shake「海鲜袋」😋哩度可以自选秘制酱料,令鲜味提升,有五款酱汁既选择,我哋拣咗日本南瓜汁同蒜蓉牛油汁😋😋 海鲜种类好多呀,有肉蟹、本地龙虾、草虾、翡翠螺、青口、鲍鱼、蚬肉、鱿鱼🦑粟米🌽三色椒和蒜蓉包等等既首先嚟咗两碗餐汤,几滑几浓味,黑松露蘑菇味好突出😃侍应上枱嘅时候简直好吸睛,两大盘海鲜,再配上两份围裙同手套😚食得出海鲜极为新鲜,唔系用冰鲜急冻😊😊本地龙虾超大只☺️饱满又多肉,啲肉好爽口同弹牙😛吸晒啲牛油汁😊😊肉蟹劲多膏🌟🌟 几新鲜,劲幸福啰😄大扇贝肉厚软嫩,十分清甜😛😛草虾同翡翠螺好新鲜大大只😊😊劲钟意用啲蒜蓉包配埋南瓜汁食💕💕Somersby apple 🍺😚😚我觉得食海鲜一定要配cider 🍺好match😛😛最后再嗌多杯水蜜桃梳打,味道啱晒我唔会好甜🥳🥳Seafood ghost 餐厅位于沙田石门安群街3
首先嚟咗两碗餐汤,几滑几浓味,黑松露蘑菇味好突出😃
Seafood ghost
餐厅位于沙田石门安群街3号京瑞广场一期地下G11号舖