2024-10-27 245 浏览
得知有间有得食Dahi Puri 又冇加一嘅印度餐厅,去试下南印度菜。去到一个人都冇,环境几大,每张台有樽自斟水几好。佢呢度menu全部菜式都可以樔翻本catalogue对淋把揾番张相嚟睇。【DAHI PURI】系好食嘅,但未致于天花板。再叫埋【Plain DOSA】OK,可以拣要唔要牛油。另外难得有【THALI】餐,一于叫下,心理上亦觉得抵番啲。点知全部玷汁用嘅咖喱,都好似水咁稀,食咖喱最棹忌就系唔够杰,搅到捞麦饼都捞得几无瘾下,味道亦偏淡。全碟只得兜好类似薯蓉物体嘅东西比较特别,好似有啲炼奶味咁。其他好soso食过几次塔利餐,俾自己嘅结论系南印度菜似乎就好睇唔啱食,冇北印度嘅实在感&兴奋感。呢次体验会影响到我日后再试南印菜嘅意欲。
【DAHI PURI】系好食嘅,但未致于天花板。
Dahi Puri

再叫埋【Plain DOSA】OK,可以拣要唔要牛油。
Plain Dosa

另外难得有【THALI】餐,一于叫下,心理上亦觉得抵番啲。
Gujarati Thali
呢次体验会影响到我日后再试南印菜嘅意欲。
题外话/补充资料: 另外,是次用餐体验其实几麻麻,该名侍应,佢总系好急赶咁嚟收野。餐厅之后只系再入多一个客绝对唔系忙。 佢收到冇野好收之后,竟然企喺隔离张台望住我食嘢,呢一刻我只能同自己讲: 『唉有佢啦,嗱嗱淋食埋走啦冇下次,唔好望佢喇...』 食完更加即刻收埋之后所有野,包括餐牌:『唔紧要啦,就算未饱都唔打算再叫嘢食㗎啦系咪?』 呢啲服务真系几赶客,系咁先〜
午餐
Dahi Puri