天气开始转夏,凉住冷气打边炉嘅时候黎喇😌 !火锅「一锅堂」,就系我挑选嘅新战场。位喺旺角,有种摩登港式火锅嘅感觉!🍲🔥🔀🔀我先嚟一个「70分钟定量火锅餐(美国封门柳肉拼美国牛脷心托)$138」🍖🥩 。 风味一流!👏🍖🥩呢个拼盘仲真系丰富,牛魔王岩哂,大大块肉,特别满足。而美国牛脷心托就特别滋味,就算煮得耐都唔会老,个口感一流!👍⭐⏺⏺「冬阴功汤」火锅汤底黎啦!! 🍲🌶️  汤底辣辣地,带著浓浓香味。汤底汤底辣中带香,令火锅更加分!⏭⏭ 「鲜鱼角」🍲🐠 。 新鲜嘅鱼肉,肉绵,食落好满足嘅感觉,值得大推!😋🔄🔄嚟紧一个,「厨师鸡肉肠」🍲🐔 。 肉肠丰富滋味,咬下去就能感到弹牙,味道特别突出,中意火锅,一定要试一试!👌话说返,「一锅堂」,的确值得推介。新鲜嘅食物配上合理嘅价格,舒适嘅环境,绝对系我会再嚟嘅地方。