3天前 0 浏览
一鍋堂係我打邊爐放題嘅熱選店之一 因為價錢唔算貴 但係選擇算多 我哋叫咗限時推出嘅椰子雞鍋湯底 個湯飲落好濃雞味 就咁飲都好好飲我哋坐低無耐之後 店員仲話當日做緊promotion每人有免費生啤一杯送 係帶有果味嘅啤酒 飲落好順口 啱曬女仔餐廳嘅嘢食用qr code落單 肉類有安格斯牛肉 封門柳 牛板腱 西班牙穀飼豬梅肉 花雕雞 肉質都算係唔錯 ; 海鮮有大蜆 海蝦 鱔 龍躉 尤其大推A類大蜆 超級鮮甜 食完再飲個湯 因為個湯都吸咗海鮮嘅鮮甜味所以好鮮超好飲 ; 手打墨魚丸 手打蝦丸 非常彈牙 ; 另外仲有油炸鬼蝦滑 蟹柳 萵筍等等除咗電話落單嘅嘢之外 出面有自助吧 可以自助飲品 菜類同埋火鍋配料 仲有沙律水果吧 雪糕機同雪糕櫃食飽之後我哋仲食咗杯雪糕 雪糕有自家製冰淇淋仲可以揀oreo同彩虹脆脆 亦有杯裝嘅雲呢拿雪糕同抹茶雪糕 非常滿足

5天前 0 浏览
星期五晚同朋友,當日天氣有d涼,打邊爐就啱晒啦?行過見到有間火鍋店 - 一鍋堂,夠晒熱鬧🥳首先,我哋叫咗杏汁豬肺湯底🍲,湯一啖飲落去, 已經覺得有個杏香,湯底濃郁得黎又唔會過份油膩,啱晒口味😉。再試下幾款火鍋配料:西班牙粟飼豬肉、紐西蘭羊捲肉、去皮豬五花肉片,餐店提供嘅晚餐Set A🍛真係超值之選,食物新鮮而且種類好多,有麻辣撈雞柳🌶️🐔,有精選進口牛板腱🥩,最重要就係佢哋自助配料熟食檯,東北醃泡菜🥒同埋涼拌海帶絲👌

最重要就係佢哋自助配料熟食檯,東北醃泡菜🥒同埋涼拌海帶絲👌

就算係旺區這樣的繁華地帶,要揾一家物超所值嘅火鍋店都唔算容易,但「一鍋堂」令我得到難忘嘅美食經驗。 我哋揀咗一鍋麻辣鴨血豆腐湯火鍋湯底同埋晚餐 Set A,辣度恰到好處,鴨血同豆腐搭配麻辣湯底之下更顯其嫩滑嘅口感😋。 火鍋料包含精選進口牛板腱、西班牙粟飼豬肉等,各種肉嘅口感帶嚟咗唔同嘅滋味同口感。進口牛嘅鮮嫩度上佳,巧妙嘅搭配豐富嘅火鍋湯底,令人回味無窮。 佢哋仲有自助甜點台有各種雪糕任君選擇,無論你系熱衷於甜點,定系飯後想嚟個甜口,呢度嘅自助甜點一定可以滿足你。 呢度提供嘅服務細致周到,而且熱情款待每一位客人。環境方面單從裝修同氛圍嚟睇,呢度帶嚟香港嘅感覺,坐得舒服😊😊😊。
想同大家分享下💥我同老公今晚食咗一鍋堂既火鍋‼️‼️ 我哋揀左一個任食小火鍋套餐,真係物超所值!食到我哋兩個飽得夠夠,食得超開心!✅檳城喇沙湯底首先要推嘅就係個湯底,檳城喇沙湯惹味!湯底香郁而不膩,飲一口已經令人回味無窮。喺湯裡,你會品嚐到淡淡嘅喇沙香和微辣,配合火鍋更是一絕👌🏻。✅晚餐Set A終於可以開動我哋嘅火鍋喇!我哋選咗入面嘅晚餐Set A,每一款食材都新鮮得黎,係唔止火鍋味美,更係份量十足🙆‍♀️。✅精選進口牛板腱同西班牙粟飼豬肉呢個set其中兩款食材真係好抵食🤑!牛板腱同豬肉好香,香口又有嚼勁,每一啖都咬得喺口裡肉汁出晒嚟,當我哋慢慢品嚐嘅時候,肉質更加鮮美。🤩✅花雕浸鮮雞件當然,少不了海鮮嘅美味同雞腎嘅酥脆。花雕浸鮮雞件嘅口感獨特,雞肉煮得剛好,軟糯蔥香,而麻辣雞腎代有一種獨特嘅風味,吃起嚟令人意猶未盡。換言之,我哋今次食嘅火鍋真係一流!食物新鮮美味,價格又公道,環境舒適🤩。我哋餐廳入面嘅呢次食飯體驗真係百分百滿意,一定會再嚟!👍✅評分:味道 : ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️【5】環境:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️【5】服務:⭐️⭐️⭐️⭐️【4】衛生:⭐️⭐️⭐️⭐️【4】抵食:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️【5】

✅檳城喇沙湯底

服務:⭐️⭐️⭐️⭐️【4】
衛生:⭐️⭐️⭐️⭐️【4】
抵食:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️【5】
2024-11-13 0 浏览
火鍋一直以嚟都係香港人熱愛嘅食物,而呢間一鍋堂就喺最近好多人打卡嘅火鍋名店。成個餐廳擺設,到火鍋餐都有好有港味,乾淨嘅簡約風格,配以我哋香港人熱愛嘅火鍋菜,都幾有新鮮感。我哋選咗個最熱賣嘅晚餐Set C,係一個火鍋嘅大拼盤。前菜都有好多冷盤,係用心炮製出嚟。有新鮮日本產黑毛和牛,肥美彈牙,燒得恰到好處,香氣四溢,而家陣熱到冒汗,配住呢清新嘅入口即化,咬落去超過癮。 魔鬼辣安格斯牛肉嘅汁料同肉質非常之match, 辣味十足,食落好飽足感。🍖孜然羊肉片跟鮮嫩嘅墨魚仔同手切烏魚片配起食🐑🦑,鍋中薈萃,豐富嘅滋味更係把人讚好過癮。天氣愈嚟愈凍,每次食火鍋都可以食足飽|最後重點推介西班牙伊比利亞黑毛豬,每一片都新鮮又清甜,足足飽足感,實在太夠正啦!總結:一鍋堂無論火鍋套餐或者單點火鍋同價錢都ok嘅,佢哋嘅食物質素都對味至極,冬天將至就揀呢度溫暖肚皮啦!等下次再試其他火鍋配料,相信一定不會失望🥳。
火鍋一直以嚟都係香港人熱愛嘅食物,
乾淨嘅簡約風格,配以我哋香港人熱愛嘅火鍋菜,都幾有新鮮感。

我哋選咗個最熱賣嘅晚餐Set C,
係一個火鍋嘅大拼盤。前菜都有好多冷盤,
係用心炮製出嚟。

最後重點推介西班牙伊比利亞黑毛豬,
每一片都新鮮又清甜,足足飽足感,實在
太夠正啦!

2024-11-05 498 浏览
呢間火鍋店嘅環境好好,座位好寬敞,好多坐位,但如果要食,最好訂位,因為嗰日我一開始食,客人就陸陸續續入嚟,好快就排長龍。我就叫咗佢哋嗰番茄薯仔牛粒湯底,一飲落去就驚訝到點會咁濃呀⁉️ 呢個湯底非常鮮濃,真係好好飲,飲得出係用真材實料煲出嚟嘅味道,搭配火鍋料,好正!火鍋料就叫咗精選進口牛板腱同西班牙粟飼豬肉。牛板腱口感豐富,嫰滑又Juicy,搭配湯底真系好鮮甜。我好推介佢哋嘅豬肉片,師傅手藝流露,份量超大!而且豬肉口感一流,鮮嫩滿分!😍我哋仲叫咗麻辣撈雞柳,好重麻辣味!雞柳充滿麻辣香而不膩!😌啖啖肉好正!真心推介🫶呢度仲有好多其他特色小食同飲品,所以我哋食到好满足,啲食材好新鮮,而且湯底真係好正,真的推薦!(沒有用餐優惠)

(沒有用餐優惠)
题外话/补充资料: (沒有用餐優惠)
2024-11-03 517 浏览
火鍋打便爐食材與手作,不少獨門湯鍋為主打添養生同樣出色,香料配搭而成的醬汁,限時兩小時任點任食不僅選擇多款式夠,客人可以一邊滾熱一邊由清淡至濃味款款真材實料,食物配料比例恰好口感昇華,無論小食或放題火鍋價錢是按所選肉類套餐而定,同時滿足不同口味的客人,保證與朋友相聚無得頂!集合一系列歎齊肉類「黑毛和牛」、「牛小排」「毛板腱」「安格斯牛肉」「封門柳」「黑豚肉」等..入口即溶肉質滿滿細緻、温潤彈牙結實,過癮同時不會蓋過鮮味,時令海鮮豐富,獨一無二丸物香濃正宗有咬勁,一貫高質火鍋享盡口福

2024-10-24
  • 日本產黑毛和牛
  • 封門柳
  • 牛板腱
2024-11-02 439 浏览
今晚第一次踏進呢間喺旺角嘅「一鍋堂」火鍋店!店內嘅裝潢簡潔大方😜,整個環境令人好舒服😎,仲有超大款式任食火鍋,飲品,雪糕等等!平時打邊爐多數採有點重口味,今次就揀左啲清新款式嘅櫻花蝦湯底!😇超清新嘅櫻花蝦味道,一飲啖湯,超滿足!🔸 啱啱嚟新鮮嘅安格斯牛肉🥩,柔軟嘅口感,啱啱好嘅烹調時間,伏喺湯底就已經好香!😉 肉質嘅嫩滑,同湯底一齊飲就好入味!🔸 日本產黑毛和牛,簡直係火鍋裡嘅驚喜!肉質細膩,入口即溶,每次都睇到我口水直流!🤤🔸 極上安格斯牛小排,每一款都超誘人!肉質結實,口感獨特,配上櫻花蝦湯底就係一絕!🍲🔸 當然唔少得花雕浸安格斯牛肉!係咁滑嘅,好有口感,一咬開就食到牛肉嘅香味!仲有花雕酒嘅醇香,真係超好食!😊「一鍋堂」火鍋體驗足足令我驚喜,價錢又公道。下次肯定會再帶多幾個朋友一齊嚟!😊

2024-11-02 375 浏览
半年前搵到【一鍋堂】呢間火鍋放題店,真係留低咗好深刻嘅印象😉 我決定要再去食多次晚市火鍋~ 🥘🥘🥘一開始我哋就狂食呢款安格斯牛肉,肉質扎實,每塊牛肉嘅厚度都適中,口感細緻,係安格斯牛肉應有嘅水準,爽口得來不失嫩滑,美味嘅程度真係要大大贊賞!👏🏻👏🏻👏🏻🥩魔鬼辣安格斯牛肉🥩可以話系完全震撼我👍🏻 外層有啲辣,但係肉味都非常突出,而牛肉本身嘅口感猶如脆皮,鮮嫩多汁,令我大為感動👏🏻。仲有油麥菜🍀, 煮好後嘅油麥菜好甜,好新鮮,夾埋咗火鍋嘅湯底,味道真係無得頂!備受期待嘅系他們新出嘅一鍋麻辣鴨血豆腐湯,味道鮮美唔油膩,令人一試愛上,大快朵頤!同時我都試咗🍨任飲任食嘅飲品同雪糕🍨,種類齊全,口味豐富,係一個好滿意嘅結尾。總括嚟講,今次嘅食物同服務比我哋留低咗非常好嘅印象,我哋都為之感動!希望下次再嚟會有同樣嘅熱情款待同美食😊!

• 美國安格斯牛肉
2024-11-01 357 浏览
【一鍋堂】呢間任食火鍋店就係我今晚解決晚餐嘅地方,放眼望去已經被琳琅滿目火鍋配料吸引。環境衞生亁淨舒服,好適合帶埋三五知己一齊嚟食嘢°我哋就叫咗晚餐Set B 嘅選擇多得令人眼花繚亂,種類多樣化,有海鮮 ,有肉類 ,擺款精美,目測相當新鮮'一應俱全,令我食得好開心 。首先嚟碗他們特色嘅一鍋麻辣鴨血豆腐湯 ,湯頭濃濁,辣勁十足,有種特別嘅滋味,辣得剛剛好。美國安格斯牛肉 ,脂肪分佈均勻,肉色鮮紅,口感好豐腴,簡直係和牛嘅終極追求。 手切牛肴肉 ,肉質鬆軟,質地細緻,配上湯底嘅滋味,實在係太美味 。花雕浸安格斯牛肉 ,肉質鮮嫩,酒香撲鼻,味道獨特,食到好滿足。自助配料熟食有麻辣雞腎 ,口感扎實,麻辣並重,好惹味,食得過癮。如果我要比分數,我肯定係會比10分呢間店,因為我哋食得好滿足又開心 ,而且價錢相當抵食,呢間店一定值得你嚟試下

2024-10-29
今日朋友生日,所以揀咗一間我哋一直都想試嘅火鍋餐廳,知道一鍋堂嘅火鍋口碑一直都好好,所以今次我哋就嚟試吓喇!一試果然冇令我哋失望! 呢度嘅火鍋配料好多變,首先我哋揀咗個神秘嘅Set A!裡面包括精選進口牛板腱🥩、西班牙粟飼豬肉🐷、紐西蘭羊捲肉🐏、去皮豬五花肉片等等。真係每一款食材嘅味道都非常抵讚,直接進嚟煮就已經好好食啦👍🏼我哋相當欣賞尤其係牛板腱,口感鮮嫩,煮得恰到好處👌🏼 火鍋湯底我哋揀咗蘿蔔粟米豬骨湯🍲,湯底清香濃郁,有淡淡嘅豬骨味及蘿蔔甜味,一飲個滋味就好厚實,無得輸!而提供嘅火鍋配料有炙燒芝心丸、芝士豆腐、福州木耳丸、油麥菜等等更係豐富!掂晒掂晒呀!😄 佢哋嘅飲品同埋雪糕同樣係任食,無論係啤酒、汽水抑或者是雪糕都任你揀😋!加一杯凍奶茶或者凍檸茶,仲可以直接喊晒嚟吃,超級享受!最後最後,一定要講就係呢度嘅雪糕🍨!!!超正,好似我哋小時候食嘅嗰啲雪糕一樣🥰!冰涼涼嘅一口食落去,又清又爽!真係十分過癮!🍧總括嚟講,食物新鮮,價錢合適,服務態度好,我哋今次食得好開心🥰我哋對這次的飯局十分滿意,我們一定會再次回來!🙌🏼🙌🏼

2024-10-26 343 浏览
今晚,我哋就book咗同公司一班飯堂員工慶祝。食飯地點就位於公司對面街嘅【一鍋堂】,真心推介!喺度食嘅話,可以選擇超多款式任食火鍋,超值! 同埋呢度嘅服務亦令人感到舒服及親切。😊👍我對佢哋嘅一鍋潮汕湯底印象深刻,味道清淡卻充滿滋味,佢的湯底搭配唔同嘅火鍋菜式,味道更是一級棒!火鍋材料伴隨嘅食品,例如精選進口牛板腱、西班牙粟飼豬肉、麻辣撈雞柳同埋紐西蘭羊捲肉都十分豐富而且美味。🍲👍至於我最鍾意嘅花雕浸鮮雞件同去皮豬五花肉片,無論是味道、口感還是配搭得份量,都算係任食火鍋中嘅必點之選!🐔仲有飲品雪糕部份,呢度都有準備到!食完火鍋後飲杯特色飲品或者食個雪糕,真系完美結束。🍨Lunch、晚餐都好,呢間火鍋店系個特別推介嘅好去處。環境舒服,食材質量高,價格實惠嘅火鍋!

2024-10-25
2024-10-25 294 浏览
今時今日,食火鍋已經唔再只係形單影隻嘅食肉,一鍋堂呢間旺角香港風味火鍋,就係為香港人度身訂造嘅美食。主打任食火鍋,火鍋配料,飲品,雪糕任食,質素正喔!我哋揀咗Set C, 首先登場,養生藥膳湯嘅香氣撲鼻,味道濃鬱,飲得出係真材實料用材料煲出嚟嘅湯,正。特意挑選嘅安格斯牛肉、極上安格斯牛小排,極富肉感同彈性,每一口都食到牛油香味。仲有鍾意食辣一定要食佢哋嘅🌶️魔鬼辣安格斯牛肉,味道好強烈,辣得入骨,配住湯底,超好食!另外,花雕浸安格斯牛肉同手切牛肴肉,唔同嘅風味都令人垂涎,牛肉充分吸收花雕味,令牛肉口感變得好滑;師傅嘅刀工好好,手切牛肴肉嘅每片厚度一樣平均,口感相當爽口。佢哋仲有自助配料熟食例如凍蝦,新鮮彈牙,讓人忍不住一口接一口。最後一定要嚟個雪糕任食,各種口味任你揀,甜入心頭,為這一頓美食畫上完美句號。唔錯嘅食火鍋體驗,從環境,服務到食物,都可以感受到一鍋堂對食客用餐體驗嘅用心。下次再試下其他Set,期待!🥳
今時今日,食火鍋已經唔再只係形單影隻嘅食肉,一鍋堂呢間旺角香港風味火鍋,就係為香港人度身訂造嘅美食。主打任食火鍋火鍋配料,飲品,雪糕任食,質素正喔!

一鍋堂聽聞有超多款式火鍋,任食火鍋,飲品雪糕一應俱全,就叫埋朋友一齊試🤩。1️⃣湯底:一鍋麻辣鴨血豆腐湯首先得讚一讚佢哋嘅湯底,一鍋麻辣鴨血豆腐湯🍲,微辣同香脆嘅鴨血,湯味香醇郁香👏。火鍋肉我哋叫咗美國安格斯牛肉,牛舌,花雕浸安格斯牛肉同埋花雕浸安格斯雞件美國安格斯牛肉嘅肉香而味道濃郁,食落好滑,有一種特有嘅奶香味,我一試就停唔到口!牛舌🥩係今次火鍋嘅重點之一,Q彈口感配合精緻調料,每一口都令人回味無窮。仲有花雕浸安格斯雞件🍗,雞肉清甜美滑,配埋花雕酒香。最後以花雕浸安格斯牛肉🍖來個完美收結,搭配花雕酒香,味道絕對一試難忘。當然有其他配料例如海鮮同蔬菜和炸饅頭,都一样唔錯嘅,我哋食到超滿足,吃得好飽,價錢又ok,值得推薦!
1️⃣湯底:一鍋麻辣鴨血豆腐湯

2024-10-05 967 浏览
黎到旺角都係多野食揀, 今次想打邊爐所以就揀左一鍋堂食, 荃灣以前食過,旺角第一次食.呢間間隔都算OK既, 因為都多卡位 sofa位, 感覺獨立既空間比較大就算講野大聲D都唔會太嘈到人地既食物方面, 和牛口感OK 而其他牛既位置味道都有牛味, 唔會係雪藏味個種, 普遍出去食都有既口感,而出去可以夾既食物普遍打邊爐想食既都會有既。例如豆卜 粟米 飲品就都有唔少類型可以揀, 而甜品或雪榚就比較少啦.因為限時2小時, 1.5小時就唔比再用QR CODEORDER 。總體黎講, 食物質素OK既, 火鍋料都係有得可以夾既, 時間就自己要好好控制啦~
而出去可以夾既食物普遍打邊爐想食既都會有既。例如豆卜 粟米
飲品就都有唔少類型可以揀, 而甜品或雪榚就比較少啦.