在寒冷的天氣裡,打邊爐成為了我們想要暖胃的首選,我和朋友決定去一鍋堂,有獨特湯底和多樣食材選擇的火鍋店,享受一場滿滿的任食放題。我們點了LV5餐120分鐘任食,主要被任食海鮮及手切牛肉吸引,坐下後我們便出去拿醬汁,打邊爐最重要的是混醬,而我發現竟然有我大愛的蔥油,炸黃豆粒粒,之後我地拿飲品便開始手機點餐,外面都有一點熱食,冷盤,丸類,蔬菜,飲品,雪糕,每一樣都令人垂涎欲滴。椰子雞湯底,上鍋湯已經有陣陣的椰子香味,雞件也不少,入口時啖啖鮮甜的滋味。店員很快便上了今年的主角,海鮮拼盤,手切牛肉,黑毛和牛黑毛和牛肉時可以看到肉質細嫩,油花分佈均勻,色澤深紅,散發出誘人的肉香。牛肉質軟嫩,肥瘦適中,咬下去即化於舌尖,散發出濃郁的牛肉風味。每一口都充滿了濃郁的肉汁和鮮美的滋味,是一種奢華的享受,帶來了滿足感和幸福感。而手切牛肉有一定厚度,肉質的軟嫩度讓人驚豔,接著隨著嚼動,肉汁在口腔中迸發出來,充滿了濃厚的牛肉風味。每一口牛肉都充滿了鮮美的汁液,讓人忍不住一口接一口。另外海鮮也是必吃的,新鮮的蝦串,肉質彈牙甜鮮,爽口彈牙的鮑魚,沙白蜆一點沙也沒有,桶蠔大大隻,十分肥美鮮甜,鱔魚片魚肉彈牙,魚味濃

店員很快便上了今年的主角,海鮮拼盤,手切牛肉,黑毛和牛
另外海鮮也是必吃的,新鮮的蝦串,肉質彈牙甜鮮,爽口彈牙的鮑魚,沙白蜆一點沙也沒有,桶蠔大大隻,十分肥美鮮甜,鱔魚片魚肉彈牙,魚味濃郁
我們還點了一些特色的食物,蝦膠釀油條,手工鮮蝦丸,
蝦膠足夠的彈性和口感,入口後肉質鮮嫩,口感豐富,帶給人滿足感和愉悅感。
鮮蝦丸則更是獨具特色,每一個丸子都保持了蝦肉的鮮甜和彈性。
蔬菜也是打邊爐的重要組成部分,外面的雪櫃有滿滿新鮮的蔬菜,生菜,羽衣甘藍,娃娃菜,冰菜,豆苗任選,最重要的是都十分鮮甜,帶來了清爽的口感和豐富的營養。
飲品都十分有特式,還有啤酒,水果 。
最後,當然要食雪糕,一餐完美的句號
其實還有很多野食,只是我們飽了,實在吃不下,下次一定再來 。
  • 和牛,海鮮,手切牛肉
5天前 0 浏览
最近同男朋友去咗T.O.P行街,行到肚餓之後我哋去咗一鍋堂。呢度有好多唔同類型嘅食材,令我哋都食得好滿足。首先,入到去就見到自助吧擺滿咗新鮮嘅食材,真係好吸引。我哋一開始就點咗日本產黑毛和牛,呢啲牛肉真係一絕,肉質滑嫩,食落好香牛味!仲有西班牙依比利橡果豬,呢隻豬肉油脂分佈得好均勻,肉味濃厚,真係唔可以錯過。極上安格斯牛小排亦都係我哋嘅心頭好,肉質緊緻。另外,手工搖柱干貝滑,食落去好滑溜彈牙,仲有種海鮮嘅鮮味,真係好正。如果你鍾意海鮮,桶蠔同蜆都係必試嘅選擇,啲蠔新鮮得嚟仲帶有海水嘅鮮味,食落去特別爽口。白鱔片亦都唔錯,肉質細膩,煮熟之後口感彈牙,非常好食。最後,我哋仲點咗鮮蝦丸同手工蟹籽鮮蝦滑,兩者都係相當有水準,蝦肉彈牙得嚟,蟹籽更添風味,食完之後真係意猶未盡。總括來講,一鍋堂真係一個好地方,唔論係肉類定海鮮都好,絕對值得再嚟!依家晚市 9點入座 即減 $20, 仲有得增加 30 分鐘!下次再約朋友一齊來享受火鍋的樂趣!

2025-01-22 0 浏览
呢間好多分店夠晒人氣嘅打邊爐🍲而家做會員仲好着數添🥰會員迎新著數優惠真係唔可以錯過✨ 每月定期回贈真係好吸引🎉 會員可以獲得現金卷、折扣卷、食物卷同延長時間券等多種優惠🥳黃卡會員每個月都有9折優惠券📉 金卡會員就更加抵,仲有85折優惠券💛 而白金卡會員每個月可以享受8折優惠券💎 無論你係邊個級別,都可以享受唔同程度嘅優惠,令人更加期待每個月嘅特別回贈🎊 係時候加入會員,享受更多獨家優惠啦🥳=====================Food list📌打邊爐真係好開心🥳 食到嘅材料都好豐富🤤 首先番茄麻辣木耳牛粒鍋超正🍅🔥 麻辣味道濃郁又有點酸甜好過癮😍 然後極上安格斯牛小排肉質滑嫩👌 每一口都令人陶醉💖 日本黑毛和牛A4+更係頂級享受🥩 嚐到肉質軟滑多汁真係唔想停手😋串串鮮海蝦色澤鮮艷🍤 一口咬下去海鮮味超鮮🥳 而且大埔振興瀨尿牛丸彈牙爽口🍖 口感一流👍 磯煮鮑魚味道鮮美🥢 一啖就感受到海味的精華🌊 最後鮮甜桶蠔真係令人心醉💖 吃完之後心情都好好✨ 打邊爐實在太好玩啦🎉

=====================
Food list📌

天氣一轉凍,最好就系打邊爐。今次去咗旺角的一鍋堂((瓊華中心),原來晚市 9點入座 即減 $20, 增加 30 分鐘,慢慢食!🔎我們鐘意食辣野,湯底點咗一鍋麻辣鴨血豆腐湯。麻度和辣度都適中,材料都好足,有鴨血及豆腐!湯底足味,但會偏咸,要留意❗️我地都試左唔同食物呀!🔶肉類:封門柳切到薄片,美國牛板腱紋理好靚,牛脷心托好新鮮,西班牙粟飼豬梅肉肉質鮮嫩。🔶海鮮:爽脆水魷件,手作脆鯇魚腩,手作鮮鯇魚片,手工蔥花鯪魚滑都好彈牙,手工蟹籽墨魚滑好夠味,魚釀烏雞片好大件,八吋長蟹棒好大條!🔶蔬菜:蔬菜都有好多選擇,有鮮萵筍,野生竹笙,冰豆腐,冬菇,金菇。樣樣都好新鮮,🔶自助區仲有烏冬,即食面,碗仔翅,攞得整齊,讓食客自行選擇。🔶飲料:有自己製同即飲的,自家製的鴨屎檸檬茶唔錯😆😆 都算有唔少選擇! 如果暖飲再多d會更好! 整體感覺幾好,不過瓊華中心該層的廁所整潔度有待提升。

我地都試左唔同食物呀!
🔶肉類:

🔶海鮮:

🔶蔬菜:

🔶飲料:

整體感覺幾好,不過瓊華中心該層的廁所整潔度有待提升。
麻辣鴨血豆腐湯
2024-12-04
麻辣鴨血豆腐湯
  • 封門柳
2025-01-18 0 浏览
平時好少機會食午市,今日我終於有假放,仲可以跟朋友仔食午市自助火鍋,好抵又有好野食。湯底都有好多選擇,我們點了蝦米瑤柱冬瓜鍋,一上枱已經見到鍋內有個巨型冬瓜盅,鮮蝦向四角俯首,中間有素翅,打卡影相真係唔錯。儀式感十足,要用少少力切開冬瓜,湯頭清甜又鮮味。身為食肉獸的我們都叫左唔少牛肉,極上安格斯牛小排的雪花很均勻,肉質柔軟,口感順滑,食起來很軟嫩。澳洲M6和牛牛腹肉的油花非常豐富,肉味濃郁,口感較嫩。南非和牛三花腱的油花較少,肉質香嫩多汁,口感極佳。海鮮類都唔錯,鮑魚都有熟食,花雕醉鮑魚酒味香濃,磯煮鮑魚醬香味濃。桶蠔非常飽滿,入口鮮甜,串串鮮海蝦,蝦肉彈牙結實。都有唔少火鍋配料,有不同的熟食,丸類係振興的,雪糕也是香港品牌,飲品自助,蜜桃柚子烏龍茶酒很清爽,酒味不會太濃。

2025-01-14 5 浏览
🥩估唔到任食火鍋都有高質之選旺角瓊華中心一鍋堂🥩$298 放題有日本黑毛和牛A4+又有極上安格斯牛小排2款牛的質感唔同但2款都好食🥩日本黑毛和牛雪花比例較高入口即溶牛味濃郁🥩極上安格斯牛小排肉質較結實食落有咬口🥩必點桶蠔, 花雕醉鮑魚,原隻帆立貝新鮮鮮甜🥩必食大埔振興肉丸,長長蟹柳,炙燒芝心包丸類選擇極多🥩熟食仲有青口,螺頭,鮮蝦,涼伴等等款式極多🥩雪糕就係Dino gelato 意大利雪糕
🥩估唔到任食火鍋都有高質之選

牛味濃郁

🥩極上安格斯牛小排
肉質較結實
食落有咬口

🥩必點桶蠔, 花雕醉鮑魚,原隻帆立貝
新鮮鮮甜

🥩必食大埔振興肉丸,長長蟹柳,炙燒芝心包
丸類選擇極多

🥩熟食仲有青口,螺頭,鮮蝦,涼伴等等
款式極多

🥩雪糕就係Dino gelato 意大利雪糕

• 日本黑毛和牛
  • 極上安格斯牛小排
  • 原隻帆立貝
2025-01-05 1479 浏览
天氣凍凍地就係打邊爐的好季節, 朋友好鍾意去一鍋堂,瓊華中心呢間未去過,就同佢一齊試埋價錢百多元到四百多元,朋友話要食手切牛肉,元貝,鮑魚,就揀了LV5的。有十多款湯底供應,選了限定的金湯椰子地雞鍋,例牌打邊爐前先飲啖湯,清香椰子雞味, 雞件不少當然先淥手打牛肉,薄切牛肉放在圓碟上,擺盤精緻,淥一淥就食得,牛味濃郁食肉獸的朋友叫了不少肉類,好似 黑毛和牛,安格斯牛小排,牛脊肉,牛板腱,西班牙伊比利橡果豬,紐西蘭羊卷肉,羊肉片。肉片雪花分佈均勻,高質,打邊爐最啱元貝,原隻鮑魚,海蝦,蜆,海鮮類都非常新鮮甜美,我哋encore了元貝,同原隻鮑魚每次嚟一鍋堂都有叫的胡椒麵, 麵帶有胡椒香,煙煙靭靭,正。蔬菜類都係出面嘅雪櫃度揀,非常多種類,今次食了火鍋放題少見的豆苗,嫩滑還有很多火鍋配料任君選擇,見到有大埔振興的丸類,振興肉丸一向鍾意食,價錢都唔平,立刻攞多幾款,至愛牛骨清湯牛丸,牛味濃,三星蔥醬爆貢丸,很香很燙的爆醬很過癮少不了自家製的飲品和各式各樣的飲品,揀了羅漢果菊花茶,清熱解渴吃到尾聲再吃雪糕,生果才罷休。留意到這裏晚上九時後入座減$20還送30分鐘,又幾抵喎。
每次嚟一鍋堂都有叫的胡椒麵, 麵帶有胡椒香,煙煙靭靭,正。
吃到尾聲再吃雪糕,生果才罷休。
留意到這裏晚上九時後入座減$20還送30分鐘,又幾抵喎。
2024-12-23
2024-12-31 1156 浏览
食過幾次一鍋堂,每一次都非常滿意,任食任飲仲要質素咁高嘅餐廳真係買少見少!而家天氣咁冬,最啱一齊烚下烚下,咁啱朋友生日就去左食。提提你,而家晚市9點入座,仲有得減$20同埋額外多30分鐘添!湯底(⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️)今次我同朋友就食番Level 3,level 3 選擇都有25+特別菜,夠晒我地食。湯底有10幾款選擇,我同朋友都食得清淡就揀咗杏汁豬肚湯底,湯底真材實料,落咗好多豬肚,湯水都非常有杏仁味!前菜(⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️)如果鐘意食沙律嘅都有沙律吧自助,材料款式相當多,望落非常新鮮!鐘意炸物嘅餐廳有鹽酥雞、炸魚皮提供,有暖燈照住仲好保持到脆口添!肉類(⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️)套餐主打嘅封門柳同特色安格斯牛肉就必食。前者肉味爆燈,後者油脂分佈均勻,煮熟後香噴噴好彈牙。配菜類(⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️)丸類選擇好多,款款都好彈牙,聽講係大埔振興提供嘅!菜類選擇豐富,有大量時令蔬菜,包括豆苗、菜心、生菜同娃娃菜。菇類都有好多款,冬菇好香一定要試!飲品(⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️)飲品方面有自家製嘅茶飲選擇,包括下火用嘅菊花茶、養顏嘅洛神花茶、仲有而家好興嘅鴨屎香檸檬茶。鍾意啤酒汽水嘅都有大量款式選擇,真係花多眼亂,太多野要試啦!~~~~~~~

湯底(⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️)

湯底

前菜(⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️)

前菜

肉類(⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️)

肉類

配菜類(⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️)

配菜

飲品(⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️)

~~~~~~~
  • 安格斯牛肉
  • 豆苗
  • 冬菇
2024-12-26 1177 浏览
早兩日,和Foo 一同早班。一收工就想食打邊爐。所以即興去了對面的瓊華中心,上6樓就見到門口好大的企牌,寫着7點前離座,就減$40。120分鐘任食即刻開始。首先掃一掃QR CODE , 想食什麼就點按數量。海鮮類是我們必叫的項目,哈哈,時令海鮮想食幾多都有,食到盡興,食到飽一飽。手串鮮海蝦鮮甜多肉,肉質彈牙有力,新鮮好食,稍為灼一灼,蝦身就由灰變橙紅色,食多幾串都不為過。是日推介鮮貝有A和B類,其中一款比較肥厚有肉感,另一款就稍為瘦削纖瘦,但鮮味濃,而且兩者都無沙,食得暢快。手工鮮蝦丸,手工蟹籽鮮蝦滑等等同樣喜歡,手工手打的感受,食到真材實料的滋味感,不是麵粉的質感,滿滿的材料在口中咀嚼,食得好開心。至於肉類,其中的西班牙栗飼豬梅肉就叫了好多次。切到好薄好薄,稍為灼一灼又食得,就算灼得時間過長,都不會好硬,可能因為超薄關係,怎樣食都好軟身,不覺老。豬味濃,但不覺臊。精選安格斯牛肉,美國牛版鍵都肥瘦適中,用來打邊爐好好食。當然還有其他野生竹笙,西生菜,羽衣甘藍等等的特別蔬菜類。感覺一鍋堂的人流都幾多,所以食材都消耗幾快,自然食物新鮮度都有保證。親朋戚友聚餐又或者朋友聚首一堂來打邊爐都坐得

當然還有其他野生竹笙,西生菜,羽衣甘藍等等的特別蔬菜類。感覺一鍋堂的人流都幾多,所以食材都消耗幾快,自然食物新鮮度都有保證。親朋戚友聚餐又或者朋友聚首一堂來打邊爐都坐得好舒服。
2024-12-17
2024-12-26 1106 浏览
最近天氣凍冰冰梗係要打邊爐啦,今晚我哋就去咗旺角嘅一鍋堂試吓佢哋嘅飲食邊爐,聽朋友講質素都唔錯㗎😌我哋揀咗咗Level 4呢個套餐,最抵嘅係佢竟然有日本黑毛和牛任食,係任食啊‼️😍而價錢都係每人三百幾咋🤭同一般任食火鍋一樣,外邊有唔同嘅配菜、飲品同雪糕俾你盡情揀😌湯底方面都有好多選擇㗎,我哋就揀咗比較特別嘅喇沙湯底🥘珍珠貝🐚 沙白🐚貝類都好新鮮,肉質滑嫩,鮮味十足,簡單燙一燙就已經好好味😋小元貝🐚鮮甜可口,肉質軟滑,淥完之後味道更加突出,鍾意食元貝嘅朋友仔千祈唔好錯過😌蝦滑🦐蝦滑彈牙口感好,食到蝦肉嘅鮮甜,搭配湯底一齊食正到爆😋黑松露墨魚滑🦑帶有墨魚香味,口感有啲嚼勁,黑松露味道仲好香添😌瑤柱元貝滑🤍味道濃郁,淥完之後釋放出瑤柱嘅鮮味,真係好滿足,個人非常喜歡😍八吋長蟹棒🦀幾乎有成隻前臂咁長,真係好誇張🤭鍾意食蟹棒嘅人士必叫‼️白蘿蔔🤍白蘿蔔淥到半透明,甜味十足,能夠中和火鍋嘅油膩感,食完肉之後要食啲蔬菜萵筍💚萵筍清脆爽口,淥一陣就熟,吸收湯底嘅味道,係健康又美味嘅選擇,令整餐飯罪惡感冇咁重🤭落單時候兩款安格斯同日本黑毛和牛我哋都有叫嚟試吓,當然係黑毛和牛完勝啦🤭我哋最後都encore咗兩

湯底方面都有好多選擇㗎,我哋就揀咗比較特別嘅喇沙湯底🥘

珍珠貝🐚 沙白🐚
貝類都好新鮮,肉質滑嫩,鮮味十足,簡單燙一燙就已經好好味😋

小元貝🐚

蝦滑🦐
蝦滑彈牙口感好,食到蝦肉嘅鮮甜,搭配湯底一齊食正到爆😋

黑松露墨魚滑🦑
帶有墨魚香味,口感有啲嚼勁,黑松露味道仲好香添😌

瑤柱元貝滑🤍

八吋長蟹棒🦀
幾乎有成隻前臂咁長,真係好誇張🤭鍾意食蟹棒嘅人士必叫‼️

白蘿蔔🤍

萵筍💚

落單時候兩款安格斯同日本黑毛和牛我哋都有叫嚟試吓,當然係黑毛和牛完勝啦🤭我哋最後都encore咗兩三轉,出嚟嘅質素始終如一,一樣咁靚🤩

呢度嘅性價比真係唔錯,三百幾蚊有咁多款嘢食揀最重要係咩呀?係有黑毛和牛啊😍抵到咁去邊度搵呀?🤭如果係晚市 9點入座,仲即刻減多$20再增加 30 分鐘😍

🤑 人均消費:~$340
🤩 推薦指數:7 / 10
📍 餐廳資料:一鍋堂 (瓊華中心) (旺角)
旺角彌敦道628號瓊華中心6樓

喜歡我的食評請Like & Follow🫶🏻 @umi.bengal.lifestyle

#lifestyle #hklife #foodie #foodiegram #foodielife #hkblogger #hkbeautyblogger #beautykol #hkinfluencer
#hkbeautyinfluencer #hkkol #hkfoodie #hkrestaurant #香港美食 #香港好去處 #香港打卡 #香港探店 #香港必吃 #香港美食攻略 #打邊爐 #任食 #黑毛和牛 #瓊華中心 #旺角美食 #任食邊爐 #一鍋堂
天氣轉涼最鐘意就約埋一班朋友打邊爐🍲 又想食海鮮,又要和牛,仲想食埋手切牛肉,仲要任食?一定要嚟一鍋堂!平時佢哋嘅任食火鍋已經性格比好高!,今次就試埋咩都有齊嘅LV5 放題 !LV5 真手切牛肉·松葉蟹腳·鮑魚元貝·桶蠔海鮮放題(指定生啤任飲)任飲任食150分鐘‼️除左湯底都有十多款口味,自助區設有超多火鍋配料同飲品,今次LV5 仲可以食埋大量海鮮!松葉蟹腳 🦀超級超級大隻,每一啖都喺肉,蟹腳放入湯底烹調後,湯底更顯鮮味!鍾意食海鮮嘅一定不要錯過!喺任食嫁!除左海鮮佢哋嘅日本黑毛和牛同埋手切牛肉都好新鮮!唔單止牛味濃郁。口感仲好好!靚嘅牛肉唔需要特別調味就咁樣滾一滾就已經食得!除咗豐富海鮮,包括鮑魚桶蠔蜆等等外,自助餐仲有大量嘅火鍋配料可以拎埋位打邊爐!

LV5 真手切牛肉·松葉蟹腳·鮑魚元貝·桶蠔海鮮放題
(指定生啤任飲)任飲任食150分鐘‼️

松葉蟹腳 🦀

2024-12-13 1421 浏览
兩個人出外火鍋,想食得多款式,放題最好不過,一鍋堂係旺角有兩間分店,一個價錢可以食120分鐘,時間絕對夠,晚市 9點入座 每位減 $20, 仲多 30 分鐘任食一入座QR Code 下單,湯底已經有17款提供,麻辣鴨血豆腐湯,湯底味道唔會太濃太辣,剛好適中基本蔬菜,前菜,水果,丸類都係自己拿取,留意返丸類用左香港品牌,大埔振興,有五款可以任食飲品汽水,茶類,啤酒都係任飲,仲有雪糕機同杯裝雪糕,無限供應其他食材都是QR Code 下單LV4 $308/位,「日本產黑毛和牛•極上牛小排。依比利亞橡果豬•桶蠔。海鮮放題」日本產黑毛和牛,極上安格斯牛小排,兩者質素都好高,前者油花豐滿,肉質嫩滑,後者肥瘦比例平均,入口牛味滿分花雕醉鮮雞件,入口微微花雕香,淡淡肉,一共叫左兩碟,黑毛肚口感爽脆桶蠔,唔算太大隻但滾熟後無縮水,脹卜卜有蠔味手工鮮蝦雲吞,一口一粒,食到有鮮味野生竹笙,連叫三碟,吸收晒湯底精單白鱔片,淮山,連豬潤都有,火鍋食材有好多選擇最後牛奶味雪糕,口感像冰沙口感,雪糕有四款口味,mini小杯,可以試多幾款口味

其他食材都是QR Code 下單

桶蠔,唔算太大隻但滾熟後無縮水,脹卜卜有蠔味
手工鮮蝦雲吞,一口一粒,食到有鮮味

野生竹笙,連叫三碟,吸收晒湯底精單
白鱔片,淮山,連豬潤都有,火鍋食材有好多選擇

2024-12-12 1119 浏览
今日同朋友到旺角食飯,去到餐廳時無需等位就可以入座 。而晚市 9點入座 即減 $20, 增加 30 分鐘 。我們叫了lv3套餐火鍋放題,湯底選擇了金湯椰子雞鍋,我們叫了特選安格斯牛肉,龍躉頭腩,手工蟹籽鮮蝦滑,手工黑松露墨魚滑,野生竹笙,牛脷心托,封門柳 。金湯椰子雞鍋作為湯底,這道湯底的香氣令人陶醉,椰子的清甜與雞肉的鮮美相得益彰,讓人一口接一口。套餐中的特選安格斯牛肉,肉質鮮嫩,油花分布均勻,輕輕一燙便能感受到肉汁的爆發 。龍躉頭腩的肉質更是滑嫩,搭配上金湯的底湯,簡直是絕配。手工蟹籽鮮蝦滑和黑松露墨魚滑則展現了廚師的用心,蟹籽的鮮甜與墨魚的香氣交織,讓人驚喜不已。此外,野生竹笙的清脆口感和牛脷心托的緊實又柔軟肉質,也讓整個火鍋體驗更加豐富。整體而言,食材新鮮,性價比高 。

龍躉頭腩的肉質更是滑嫩,搭配上金湯的底湯,簡直是絕配。

整體而言,食材新鮮,性價比高 。
2024-11-25
2024-12-12 814 浏览
遲來的冬天,終於迎接本季第一次火鍋。涼涼哋,內心不期然想起一鍋堂,吃火鍋都係出街食最方便。一鍋潮汕湯豬骨湯底加入大地魚湯熬燉,味道濃郁鹹香,冬菇與蝦米令湯底更加鮮香。除咗火鍋配料,點加還提供一些熱葷小食,如咖喱豬皮蘿蔔、川味小食與麻辣木耳、雞腎、手帕青瓜等,品質亦都不錯。肉類方面有特選安格斯牛肉、牛脷心扥、西班牙栗飼豬梅肉、當中以腐乳羊柳最為有特色,淡淡的腐乳配上羊肉,兩者混合成一股獨特的乳香,值得一試。雖然不是最貴的套餐,亦有海鮮提供,如:白鱔片、鯇魚片、鯇魚腩、魚雲、水魷及精選貝類。鯇魚腩甚為肥美,相當好吃!結賬店員通知午市 2點半後入座會有88折;晚市 9點入座 即減 $20,並額外增加 30 分鐘,相當抵食。
遲來的冬天,終於迎接本季第一次火鍋
涼涼哋,內心不期然想起一鍋堂,吃火鍋都係出街食最方便。
一鍋潮汕湯
2024-12-07 1057 浏览
火鍋季節又來啦!推介這家任食火鍋店絕對讓人驚喜!食材上乘選擇多,環境乾淨而寬敞,約埋三五知己,來吃到飽真係痛快。聽聞十二月中有新menu, 期待中...LV4 和牛海鮮放題套餐 $308/位湯底方面:檳城喇沙味道唔算好濃,微辣惹味有風味。肉類方面:有日本產黑毛和牛、極上安格斯牛小排、西班牙依比利橡果豬好高質,肉質鮮嫩,好靚紋理。仲有西班牙栗飼豬梅肉、美國牛板腱、特選安格斯牛肉等,當然前者會encode 多幾次先回本啦。花雕浸鮮雞件都煲耐點,肉淋晒都仲有酒香好正。海鮮方面:帆立貝和鮮海蝦好鮮美,一定要食。海蜇頭和水魷都爽口。龍躉頭腩多骨無咩肉囉。脆鯇魚腩好爽脆,鮮白膳片都好爽有細骨呢。大蜆好鮮甜,要放多點令個湯更好飲。花膠件潤顏要補補,當然勁encode啦!汕頭鮮魚皮餃魚肉鮮味突出,讚!蟹籽鮮蝦滑和墨魚滑都好彈牙。桶蠔有點腥呢,野生竹笙爽口,正。自助區方面:有小食區和蔬菜櫃。小食包羅萬有,炸魚皮必食。新鮮蔬菜列陣一盆盆擺放好整齊,有我最愛的羽衣甘藍。飲品方面:有一鍋堂品牌的養生飲品,其他選擇則稍顯平淡。鴨屎香檸檬茶檸味十足,洛神花茶酸味醒胃,羅果菊花茶清甜最好飲。雪糕方面:Da Dino
火鍋季節又來啦!推介這家任食火鍋店絕對讓人驚喜!
LV4 和牛海鮮放題套餐 $308/位
湯底方面:檳城喇沙味道唔算好濃,微辣惹味有風味。
檳城喇沙湯底
日本產黑毛和牛、極上安格斯牛小排、西班牙依比利橡果豬
花雕浸鮮雞件都煲耐點,肉淋晒都仲有酒香好正。
花雕浸鮮雞件
海鮮方面:帆立貝和鮮海蝦好鮮美,一定要食。
鮮海蝦
野生竹笙
帆立貝
汕頭鮮魚皮餃魚肉鮮味突出,讚!
蟹籽鮮蝦滑和墨魚滑都好彈牙。
鮮蝦滑和墨魚滑
桶蠔有點腥呢,野生竹笙爽口,正。
桶蠔
飲品方面:有一鍋堂品牌的養生飲品,其他選擇則稍顯平淡。
鴨屎香檸檬茶,洛神花茶,羅果菊花茶
雪糕方面:Da Dino Gelato雪糕食左四款幾好味,當中雲利拿最好味,夠香夠清新可口!
Da Dino Gelato雪糕
而雪糕機提供的牛奶雪糕則稍顯遜色。
雪糕機的牛奶雪糕
2024-11-28