2022-01-06
拿!做Foodie呢家野,好简单咖姐,讲资质既,好似打卡咁,点打呀?一有野食,拎部电话出黎,部机chokchok咁,咁点呀?型啰!如果我渣Iphone,d相出到黎我洗炒?讲笑姐…器材系死,人系生,你想影得靓,净系技术都好重要,当然都要野食搭够先得,好似呢间三访既「Giovanni Pina」,黎到中环区新店,你就知今晚D相一定系够杀!👇📌A n t i p a s t i - ▪ Margherita · Homemade Thick Pizza - $208 ▪ Cozze alla marinara · Fresh Black Mussels - $228▫ 第一样必试既「玛格丽·烤焗罗马包厚薄饼」,佢地个罗马包pizza用左顶级意大利面粉烤制,比平时既pizza更加带出丰富麦香,而口感就比较软绵带点烟韧,仲带少少罗勒香同埋浓郁芝士味,几特别;而另一款前菜「蒜片蕃茄白酒汁·煮鲜青口·意大利脆包片」个青口煮得岩岩好,充满住酒香,够哂creamy,一啖一只认真过瘾。📌Primi · Piatti -▪ Roasted Iberico Pork Rack - $368▪ Handmad
d相出到黎我洗炒?讲笑姐…器材系死,人系生,你想影得靓,
净系技术都好重要,当然都要野食搭够先得,好似呢间三访既
📌A n t i p a s t i -
软绵带点烟韧,仲带少少罗勒香同埋浓郁芝士味,几特别;
📌Primi · Piatti -
▪ Handmade Fettuccine · Carabineros Jumbo Prawns - $398
▫ 主菜方面试左个「烤伊比利亚·猪鞍」,呢个份量认真架势堂,
以慢煮方式煮过,先锁住肉汁,而食落里面肉质完全唔干身,肥瘦适中,
几好食;而「西班牙红虾·烩手工意大利宽条面」大大只红虾盖住意粉,
虾肉够哂爽口弹牙,意粉连埋D虾膏一齐食,咸鲜味十足,唔错。
📌S e mi f r e d d o- $58
▪ Semifreddo al torroncino -
▪ Semifreddo al cioccolato -
▫ 佢地既甜品一样咁出色,分别拣左人气招牌既「蜜糖果仁·雪菲蛋糕」
同埋「朱古力·雪菲蛋糕」。前者奶香味相当重,外层非常松软,面头既蜜糖
唔会太甜,岩岩好;而后者朱古力浓郁之外,加上蛋糕本身质感系腍滑,
有种入口即融既效果,呢个价钱绝对值得一试。