2021-04-20
经过foodcourt,见到呢间餐厅写住冲绳二段式料理,都系第一次见,抱住试伏既心态就食下啦,最后系有意外惊喜。 二重锅定食先拣一款𩠌,再拣一款主食,最后甜品就食完再凭飞仔去counter拎。 今餐我就拣咗黑椒锅煮鸡扒配樱花虾浓汤乌冬。佢地服务态度好好,就算坐foodcourt都会送餐到台上,一上就见到两大锅,张台细d都放唔哂呀。 黑椒锅煮鸡扒香气扑鼻,一块鸡扒切开5块,未算好入味,但酱汁辛而不辣非常惹味,底下既菜吸哂汁仲吸引。 樱花虾浓汤乌冬就一般,味道唔算好浓郁,虽然有唔少樱花虾系上面游紧水。乌冬都煮得耐咗,比较腍身,口感扣分。 最后再去拎甜品,绝对系令人惊艳,海盐焦糖冬甩雪糕好好食。波堤冬甩仲系好热,表皮脆脆,入面烟韧,配合on top既冰冻雪糕形成冰火二重天,绝对系完美既ending