2024-08-29 438 浏览
西环 📌 坚离地脆 芒果控的朋友仔生日 🥳 周围物色芒果系列嘅蛋糕同佢庆祝 🎂终于比我揾到间高质兼性价比高嘅蛋糕店 --- 坚离地脆 👑初头觉得坚离地「脆」店铺名好得意,食过佢哋嘅手工曲奇🍪 就会明白佢地 🍪 系以酥「脆」驰名✨💛 仲夏花园芒果蛋糕 Fresh Mango Cake $138❥⁠性价比真系好高真心,个蛋糕好重手,实物真系好靓 🤩 蛋糕面上,用鲜甜吕宋芒果肉砌成一大朵玫瑰花状,外层铺满黄色碎碎作点缀,单看芒果蛋糕造型已经心心眼;内层系三层海绵蛋糕,质地好fluffy,用淡忌廉所以质感好 soft,味道唔会好甜,仲有芒果粒粒,真系口感满满,啱晒我呢啲成日讲话要减肥嘅女孩子🤭 买咗个蛋糕去日本餐厅同朋友一齐庆祝,朋友们 & 寿星仔都话个蛋糕好靓 🥰店舖内仲有各款 🍪 手工曲奇、蝴蝶酥、杏仁条等,$58 • 半磅(half lb);$108 • 一磅(lb) ,共有13款口味,可随意配搭: 有阿华田、伯爵茶、芝士等,全部都好酥脆,满满牛油香味 💛🤎 ❥⁠ 买满一磅,仲附送靓靓纸袋一个 💞拿破仑同部分款式嘅 (半磅) 蛋糕,门市均有现货出售; 一磅或以上需提前两日预订。大家可亲临
西环 📌 坚离地脆

❥⁠性价比真系好高

❥⁠ 买满一磅,仲附送靓靓纸袋一个 💞

拿破仑同部分款式嘅 (半磅) 蛋糕,门市均有现货出售; 一磅或以上需提前两日预订。大家可亲临门市购买或者 IG inbox 查询 💌
全港有2间分店
📍西环坚尼地城卑路乍街30-30C号万发大楼地下A6号舖