2021-01-11 1343 浏览
今日去铜锣湾拎野,结果所有想去既正餐cafe都要排队,大家果然都无惧肺炎👏🏻。于是随意系openrice揾间附近既coffee shop就入去。Cafe Corridor位置正正系时代广场对面,黄色既直立门面一啲都唔难揾。一入去就闻到阵咖啡香,密质质既厨房,旧到甩皮既枱柜,播住「大热 越爱越狂热...」睇黎呢间咖啡室都有返咁上下品味同格调。唔想等位所以问可唔可以坐Bar枱,入座后开始有少少后悔🥲。Bar枱个位系对正个大门口,寒冬底下食饭都要着住件羽绒,重点系间Cafe都几多客,门口既人龙用对眼比压力我,望住我食饭影相同打呢篇食评,所以虽然Bar枱系最佳打卡位置,但一枝公既人都要谂清楚🥴。店员几搞笑,虽然我只系系Bar枱偷听,但感觉到气氛好融洽,唔似其他餐厅做到死鱼咁既员工,加分。好肚饿既我嗌咗餐厅入面唯一一样热食 — 薯饼🥴,另外配其他野填饱个肚,同一杯Salted Caramel Latte Macchiato。我期待既薯饼其实同麦当奴薯饼差唔多,系冇佢咁油。但个合桃多士好有惊喜😨,即刻望一望个餐牌,原来系自家制,必试。车厘茄同牛油果都season左,赞👍🏻。咖啡有拉花,打卡able

薯饼 牛油果 油醋车厘茄配自家制合桃多士

咖啡有拉花,打卡able😈。唔知佢用边只咖啡豆,偏苦,caramel既甜度都中和唔晒个苦味,但入口顺滑,明白点解咁多人黎排队,睇黎以后又多一个饮咖啡既选择,经过嗌杯外卖都唔错。

Salted  Caramel  Latte  Macchiato

(10 MAX,5 PASS)
打卡able:3
食物质素:6