2024-02-16
苏豪一带唔系得酒吧咁简单嘅,好多隐世餐厅喺街巷上,其中呢间老细好好招呼,尽量令食客宾至如归,虽然细细间,嘢食dum一声咁因为新年后啱啱开返,所以未有pizza提供,第二日先有,唯有嗌其他嘢啦佢地嘅凯撒沙律,都已经好唔简单,沙律菜非常爽口,面包碎唔会干好好口感,沙律酱唔会得个酸字,感觉好舒服捞啲芝士碎层次更丰富,烟三文鱼大大块,唔会咸到喧宾夺主啱啱好炸蚝系嚟紧会加喺menu嘅前菜,老细见我地唔知拣咩好就推介呢味,见新年每人送多粒蚝啱啱上菜,就提我地即食就系最佳时机,一咬果然好鲜绵,油温严谨拿捏之下,炼成最好嘅炸蚝,酱汁方面都系自家制,用煎烟肉逼出嚟嘅油脂制成,香滑到点得干干净净卡邦尼亦系欣赏厨师功力嘅好选择,每一条意粉都可以煮得爽弹挂汁蛋加酱汁浓而不腻,芝士、菇同烟肉粒嘅比例完美配合意粉嘅份量,啖啖美味层出不穷老细见我地食得咁满足,叫我地like佢地社交平台,就送件cheesecake畀我地作结,件蛋糕一啲都唔滞,劲香cream cheese味,呢间太完美喇