2020-10-04
估唔到第一次写食评,就要俾负评呢间餐厅。😓星期日下午,我哋一行3人大概四点到,当时餐厅唔系好多人。楼面有2位男职员,一个负责接待收银上菜,另一个负责酒吧同上菜,人手明显唔够。我哋被安排坐一张4人枱,但枱上只有2份餐具同水杯,眼见职员咁忙,我哋已经自己走去拎多只水杯。 Scan 咗门口个QR code ,决定好食乜就谂住落单,但我哋完全唔知点落单,因为我哋坐咗10分钟都冇人俾张QR code 落单纸我哋,其间啲职员只系好忙咁行嚟行去,直至我哋捕捉到佢企喺收银处果刻先问到佢拎张落单纸🤷🏻♀️我哋点咗- 2份avocado chicken burger- 1份egg benedict- 1 杯flat white隔咗几分钟,1份avocado chicken burger 同1份egg benedict 到咗。谂住等多阵会上埋其他菜,点知过咗10+分钟都未有,眼见迟过我哋入坐嘅客人都已经上哂菜,就谂住举手揾人跟跟,点知被无视😡唯有衬个职员经过问吓系唔系漏单,得到嘅回覆系「等等」,佢冇帮我check,亦冇问番我有乜需要,完全系唔想理!最后,我终于等到另一位女职员出现喺收银处,拿拿声走问佢,佢先
我哋点咗
- 2份avocado chicken burger
- 1份egg benedict
- 1 杯flat white
最后,我终于等到另一位女职员出现喺收银处,拿拿声走问佢,佢先开始帮我跟番杯flat white同漏咗果份burger,当时已经系4:35pm⋯⋯等咗10分钟,即系4:45pm,杯flat white同burger终于到😑
食物方面,个burger好大份,连埋薯条,份量十足,但个burger 嘅味道并冇佢嘅份量咁有惊喜,用嘅系鸡肉堡而非鸡排,比较dry,整体质素尚可。
总结,我由入位开始等咗45分钟先食到嘢,冇听过一句唔好意思,冇一个职员关心过我嘅需要,明明见到我举手都扮见唔到,我明白人手可能唔够,但果种爱理不理嘅态度俾人感觉好差!