我既黑色信念就系执著…执著令我睇野睇得更细致,人生不停系到改变紧,唔同既时间应该要有唔同既执著。点为之执著?我起身一定要饮咖啡!!饮唔到咖啡我就觉得今日硬系有D野未做!!所以我要执著!!我就要去买!!我买唔到都要揾朋友帮我买!!我要谂两杯!!咁够执著未!!执著就系我既动力!👇📌F-O-O-D - ▪ W A F F L E - $58▪ C R O F F L E - $52▫ 好欣赏佢地可以分开甜食就系「窝夫」,咸食就系「牛角包窝夫」两个categories。而两者都有得拣一种topping,waffle我就拣左焦糖朱古力,外层食落好脆口,朱古力甜而不腻,味道好夹;而牛角包窝夫焗完再加埋烟肉芝士,芝士瞬间遇热变成半溶状态,食落口感丰富,croffle入口够松化,认真唔错。📌N-O-N · COFFEE -▪ ICED MATCHA · LATTE - $55 ▪ SPEICAL DRINK · CRUSHED DUSK - $42▫ 饮品今次无拣到coffee,但特饮一样有睇头,前者「小山园·抹茶拿铁」,barista先将latte放底,再系预先搅拌既小山园抹茶倒落面头,形成渐层效果

饮唔到咖啡我就觉得今日硬系有D野未做!!所以我要执著!!

我就要去买!!我买唔到都要揾朋友帮我买!!我要谂两杯!!

咁够执著未!!执著就系我既动力!👇

📌F-O-O-D -
W A F F L E - $58

C R O F F L E - $52
Croffle

两个categories。而两者都有得拣一种toppingwaffle我就拣左焦糖朱古力
Waffle

加埋烟肉芝士芝士瞬间遇热变成半溶状态,食落口感丰富,
croffle入口够松化,认真唔错。

📌N-O-N · COFFEE -
ICED MATCHA · LATTE - $55

Crushed Duck

barista先将latte放底,再系预先搅拌既小山园抹茶倒落面头,形成渐层效果,
Matcha Latte

入口质感顺滑,啖啖抹茶香;而后者「蜜糖姜味·香芽特饮」用上雪碧
柠檬叶香芽蜜糖调制既mocktail,感觉清新,
几适合呢d热辣辣天气。
2021-09-18