2022-07-21
【#不进则退 😢】#海悦华宴之前经常系度饮下午茶,觉得质素几好,于是介绍咗比网友试吓😄 其实我好怕「推介魔咒」出现,即系介绍完之后水准大跌watt,由好食变成难食😩不幸地,依个魔咒似乎出现咗🤢 介绍完之后来过几次饮早茶,觉得点心质素冇以前咁好,如果你话早茶同下午茶师傅有唔同,咁个差别真系几大🙁蒜香虾春卷,幼幼长长好似几「得意」,食落都系勉勉强强,少少脆身。以前好钟意食 #叉烧肠粉 ,因为够滑够香,但今日食,肠粉皮又厚又实, 馅料又唔多冇乜香味,完全唔掂。以前有人教落,话肠粉如果系即做,只碟唔会好热,相反如果只碟好热,就好大机会系成碟翻热🤔 如果有高人睇到,可以教吓我是否真确🙏同样唔掂系个牛肉球,食过三次都系有种唔好味道,十足叮叮点心差唔多😱 以前根本唔会咁样,今次都冇叫。最搞野系个蒸萝卜糕,面头好似好多萝卜,但食落个底竟然好似就咁食旧粉咁🤤 我哋甚至怀疑佢系蒸咗一嚿斋粉,然后放好多萝卜喺面就算,捞馅非常马虎😓唯一系 #马拉糕 似样少少,够松软👍真系唔知系咪换咗师傅,定系减咗肠粉个人手,肠粉质素明显差咗好多, 捞馅都系一样😕 见佢仍然座无虚席,但我暂旳唔会再去,亦收回之前对佢既欣赏💔海悦
唯一系 #马拉糕 似样少少,够松软👍
海悦华宴
西环石塘咀山道4-16号业昌大厦地下
@foodiehck2022 #港饮港食平靓正 #饮茶 #西营盘 #寿眉