2022-12-02
📍Ron Mak Mak大坑京街22号地舖放工黎到大坑揾食,行吓行吓发现开咗一间新泰国餐厅,望落感觉都唔错所以就入去试下😙间铺唔算大,大约有八张枱左右。不过大坑嘅餐厅好多都系细细间Menu款式唔算话太多选择,但大部分泰国菜受欢迎嘅款式都有可惜今次食唔到船面已经卖哂🔸Thai Milk Tea $45泰式奶茶我每次食泰国菜都一定会嗌!不过有时遇到啲太甜嘅泰式奶茶都觉得好腻,反而更甜度刚刚好唔会太甜!唔错👍🏻🔹蝶豆花荳奶 $45如果唔钟意饮泰式奶茶怕太甜嘅你可以试吓依杯豆奶,因为真系冇其他荳奶咁甜!📸同时依杯都系一杯打卡饮品😊蓝白色渐变层几靓🍝椰香黄咖喱芝士鸡肉短管面 $114依款系Fusion菜,比较少见黄咖喱mix短管面。热辣辣嘅短管面用砂煲上菜更能保温,而且黄咖喱好香,配上拉丝芝士配搭都几好👍🏻🍝泰式鸡肉炒金边粉 $119本身谂住叫PhadThai食,不过服务员推介我试下Chef'selection secret menu系soy sauce配鸡肉炒金边粉既然系厨师推介咁我就试吓啦!都炒得几够获气👍🏻如果可以浓味d会更好!。。❤️多谢大家支持 Eyefoodfood喜欢呢个post就记
大坑京街22号地舖
放工黎到大坑揾食,
行吓行吓发现开咗一间新泰国餐厅,
望落感觉都唔错所以就入去试下😙
间铺唔算大,大约有八张枱左右。
不过大坑嘅餐厅好多都系细细间
Menu款式唔算话太多选择,但大部分泰国菜受欢迎嘅款式都有
可惜今次食唔到船面已经卖哂
🔸Thai Milk Tea $45
泰式奶茶我每次食泰国菜都一定会嗌!
🔹蝶豆花荳奶 $45
📸同时依杯都系一杯打卡饮品😊蓝白色渐变层几靓
🍝椰香黄咖喱芝士鸡肉短管面 $114
依款系Fusion菜,比较少见黄咖喱mix短管面。
热辣辣嘅短管面用砂煲上菜更能保温,
而且黄咖喱好香,配上拉丝芝士配搭都几好👍🏻
🍝泰式鸡肉炒金边粉 $119
既然系厨师推介咁我就试吓啦!
都炒得几够获气👍🏻如果可以浓味d会更好!
❤️多谢大家支持 Eyefoodfood
喜欢呢个post就记得要like同收藏啦💛
。
#hkfoodie #foodiehk #hkfoodblogger #食好西 #食好西系列 #hkinfluencer #hkig #hkigshop #eyefoodfood#eyefoodfood_大坑